Skuffende, for ille – for ille å se – VG

Skuffende, for ille – for ille å se

Skrevet av Nut Espen Svegarden

Tanke: Kampen mot Tyrkia ga Stel Solbagh mye å tenke på, nøyaktig. Foto: Fermin Rodriguez / A.P.

(Norge-Tyrkia 0-3) Når skiltene før kampen er bedre enn de var under kampen, er det vanskelig å gå til sluttspillet. Det var så ille å se på.

Publisert:

Dette er en kommentar. Kommentaren avslører forfatterens holdning

Veien til verdenscupen er lang nå, og den må realiseres. Måten Norge dukket opp mot Tyrkia i Malaga lørdag kveld, var det ingenting for landets fotballmestere.

Veldig, veldig, mye å skje på kort tid nå. Det var ikke bare skuffende, men noen ganger sjokkerende svakt. De er eldre og juniorer i modenhet, intelligens og gjennomføring av et konkurranseprogram.

De norske spillerne så ut som de hadde møtt hverandre for første gang i går.

Jeg har skrevet om Norges forsvars- / forsvarsspørsmål siden jeg ble med på Breit Hungland-landslaget i 2014. Nå for å få orden på den defensive delen av spillet, er Hungland hentet inn med støtteverktøyet til Stale Solbagan.

Les mer

Norge fikk tyrkisk pepper: – Kan ikke være mørkt

For nå er det tid for en kanin. To midtbanepar er blitt prøvd i to kamper, hvorav ingen antas å være separate eller som et par.

Men hvis du ikke gjør jobben din, vil det ikke hjelpe hvem du prøver å være i det norske sentralforsvaret, eller forsvare målet. Fire minutter senere var Tyrkia 1-0 opp, spillerne fulgte ikke med, verken Steen Gregerson eller Mohamed Elionou Sou innså raskt faren – og tyrkerne kunne ha satt stillingen til 1-0 – uraffinert .0-

READ  Utenriksminister: Avlastning etter flyturen med afghanske ansatte til Oslo søndag - NRK Urix - Utenriksnyheter og dokumentarer

0-2 var enda verre: 28 minutter, hjørne mot Tyrkia. Leicester-stopperen var omgitt av fem spillere i rødt på sidelinjen, men ingen tok Durga – oppfinneren fikk doble ledelsen og føre.

Flere ganger var forsvarerne på hælene, Christopher Azer var ikke komfortabel og ikke engang bak Julian Rearson. Siden ingen landslagssjef kan finne en sjef der, eller se et par blokkerere som fungerer, bør de prøve 3-5, med en ekstra blokkerer så snart som mulig.

Les mer

VG-Parson: ப்படவில்லை Ikke godkjent

Men det er ikke det eneste stedet det har mislyktes. Norge skapte ikke noe. Når du har to store prikker, er disse både gode i lufta og i marken – hvor er stokkene?

Nå må jeg si at mye gikk også mot Norge. Alexander Charlotte var en av nettet, avlyste og var i en posisjon. Tyrkia kom sist to minutter før det andre målet. Tilfeldig? Kan være. Rett før pause kunne Norge raskt blitt redusert av Mohamed Elionzou, men den muligheten ble også brent.

Da det var 3-0, på et godt langskudd, kom ikke Frederick Mitzo nær nok i ozonstormen.

Det endte med utsendelsen av erstatningen Christian Thorstwet – og dermed avsluttet alle svarte netter for norsk fotball.

Patrick Berg er en god fotballspiller. Men han har en vane med å ha spillere (for eksempel Ulrik Saltness) som starter i den indre løperbevegelsen så snart Berg legger ballen ned. Norge spiller ikke med interne løpere. Du har sett Berg savne bevegelsene, men han er fortsatt en av de beste.

Sander Bergs mangel på en samlende styrke i midten er enorm.

Martin Edegard, han dominerte aldri spillet. Han var så svak, og utviklet seg ikke slik en kaptein burde ha gjort. Earling Brad Holland – Hvor var brutaliteten? Venstre i Dortmund?

Slik kan vi fortsette: De norske stjernene, som trenger fremgang, var ikke direkte imponert over de to første kampene.

Det var et stort skritt med Lars Lagerbook i fjor høst, og fremfor alt var det veldig positivt. Stale Solbagen har tidligere sagt at WC 2022 sannsynligvis kommer til dette laget veldig snart, noe som er det virkelige målet for EM 2024.

Landslagssjefen har imidlertid nå en enorm jobb foran seg. Hvis det er en interessant kvalifiseringskamp, ​​bør Montenegro beseire på tirsdag – og Norge bør unngå nederlag i begge kampene mot Nederland.

For øyeblikket er Tyrkia et klart valg for et live verdensmesterskap.

Norge og Soulbach var bedre enn noensinne på banen. De må begynne å merke – på banen også.

T-skjorter gir ikke verdensmesterskap – bare fokus.

Kommentar: VGs Nut Espen Svegarden. Foto: BJØRN S. DELEBEKK

Written By
More from Jakob Leif

Politiet holder en Halloween-fest med mer enn 50 mindreårige

Politiet ble tvunget til å stoppe en stor Halloween-fest søndag kveld i...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *