Skutt av politiet – Døde: Saken henlagt

To polititjenestemenn har fått mistenkt status etter skudddøden til politiet av Dor Henning Dylan (39) på Polkesjo Tour Hotel i Telemark i september i fjor. Han ble erklært død omtrent 45 minutter etter at politiet ankom stedet.

Saken avsluttes nå av Special Cell for Police Affairs.

– Saken mot alle involverte offiserer ble henlagt da ingen straffbar handling ble bevist, skriver byrået.

Fem skudd

Etter presidiets oppsummering og konklusjon ser det ut til at politiet har handlet for å ta Dylan til den nødvendige helsevesenet, men det var en konfrontasjon med politiet.

– Spesialenhet, den aktuelle personen ble antatt å ha kommet mot politiet på en rask spasertur med høye armer, med kjøttøks i den ene hånden og en kniv i den andre. Politiet brukte pepperspray uten noen effekt. En offiser skjøt deretter fem skudd mot mannen på nært hold, og traff ham på høyre side av overkroppen og fire ganger på høyre kne. Han døde av skadene, heter det på slutten.

Bureau of Investigation mener deres etterforskning presiserte at “det var en åpen nødsituasjon og skytingen var rettferdig og helt nødvendig.”

– Dette er en etterspurt politioppgave hvor betjentene på stedet hadde et veldig respektfullt formål med sin handling, dvs. redde liv og / eller få vedkommende under helsehjelp.

2020: Gribose-teknikere skutt av politiet over natt på et sted i Polkeszo. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
2020: Teknikere fra Gripos ble skutt av politiet på et sted i Polkeszo over natt. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
Se også

– Krevende omstendigheter

Spesialenheten mener at denne saken illustrerer et sentralt spørsmål som de ønsker å rette oppmerksomhet mot “uten å kritisere eller anklage offiser.”

– Politiet krever alltid betingelser for hjelp til helsetjenesten, og politiet skyter av. Spesialenheten skriver at en balanse mellom rekruttering og hvordan man nærmer seg politiets situasjon kan være svært krevende.

READ  Brannvesenet fikk en stor bot etter å ha snappet reirene fra den truede fuglen

Det understrekes at politiets plikt og kultur for å redde liv strekker seg langt, men den tvilsomme personen som ønsker å redde politiet, kan forårsake aggresjon mot politiet.

– Dermed er det vanskelig for politiet å kontrollere skadene i en krisesituasjon.

Ferdig: Dor Henning Dylan ble skutt og drept av politiet. Spesialenheten lukker saken. Video: Hans Arne Wetlock / Dog Plated
Se også

Klagen må skrives

Familiens advokatfullmektig, Tolfe Skopa, sier de reagerer på Doug Platettes suspensjonskode.

– Spesialenheten mener at det ikke er bevist noe straffbart. I prinsippet sier de at dette er en fin måte å håndtere lignende hendelser i fremtiden. Det er rart at det ikke er grunn til å kritisere politibetjentene som utførte den oppgaven.

– Hva vil du gjøre etterpå?

– La oss nå lese gjennom rapporten fra Bureau of Investigation og sammenligne dem med saksdokumentene. Vi vil også be om noen etterforskningsaksjoner i saken, som vanligvis er en gjenoppbygging. Da må jeg skrive en klage og sende den.

– Hva synes du skal gjøres annerledes den kvelden?

– Det er mange ting som kan håndteres og løses på en annen måte den kvelden. Det enkleste og enkleste for politiet er å unngå å kontakte Dor Henning og la andre som kjenner ham ringe ham. Jeg oppfører meg veldig sterkt for det.

Advokatfullmektigen beskriver samtalen med byrået som bra.

– De har sendt saksdokumenter og lagt til rette for innsyn. I samtalen har vi ingenting å klage på, avgjørelsen er komplisert.

Trusselsituasjon

22. september 2020 klokken 15.26 mottok Sørøst-politidistriktet en melding fra AMK om at en person dukket opp under påvirkning og ønsket å opptre som en trussel mot andre i området.

READ  Tobias Hunts: - Sjokkerende nyheter mottatt: Julefeiringen bør avlyses

– Politiet dro til stedet basert på rapporten fra AMK angående den truende situasjonen angående et offer. Basert på den opprinnelige rapporten som ble sendt til politiets operasjonssenter og ytterligere informasjon som ble gitt til politiet av vitner og helsearbeidere på stedet, anså politiet det på tide å få kontroll over personen, skrev Special Affairs for Police Affairs i en pressemelding. på den tiden.

Basert på informasjonen bestilte politiet et våpen.

– Da politiet kontaktet personen oppstod en situasjon der en offiser skjøt flere skudd mot ham, skrev byrået.

Det ble tidligere avslørt at en samtale mellom Dylan og en medarbeider hadde bekymret en medarbeider og fått ham til å flytte til Polcasjo med noen andre i selskapet. Dette er en av kollegene som varslet politiet.

Dette er også beskrevet i rapporten fra presidiet. Da patruljepersonellet dro til stedet, så det ut til å være en kontinuerlig samtale mellom AMK, operasjonssentralen og vedkommende som varslet nødetatene.

Written By
More from Jakob Leif

Trykkprøveevne i Bergen – Drypptest for isolasjon – Viji

Svært smittsom: Med 117 infeksjoner fra den forrige smitterapporten, har Bergen satt...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *