Sky Tour, langrenn | Manifest reagerer på Norges fravær fra Tour de Ski:

Maurice-manifestet kunne heie på sin første pallplassering på to år, men franskmannen er overrasket over at ingen av nordmennene er i startoppstillingen.

Det var allerede klart i begynnelsen av desember at Norge ikke ville konkurrere i Tour de Ski i år som et resultat av epidemisituasjonen i Sentral-Europa.

Pierre Mignery, direktør for racing i International Ski Federation, var i stand til å avsløre dette for Netavision Denne avgjørelsen har opprørt noen deler av det internasjonale langrennssamfunnet.

Trenere har også stilt spørsmål om det norske valget, og nå ser det ut til at det franske manifestet lurer på det norske valget.

Han gjør dette etter å ha kommet på scenen i starten av søndagens jakt på Walmaster.

– Vi forstår ikke. Manifest for svensk sier at vi ikke forstår deres beslutning, men vi tenker ikke på samme måte Uptonbladet.

– De er ikke her, men det er det. Vi vil at de skal komme tilbake til spillet ettersom de er et stort land med mange sterke utøvere, et manifest som de håper kan konkurrere igjen mot de norske racerne på VM i Oberstorf i februar.

Les også: Han er Sveriges nye landslagssjef i langrenn

– Ingen overraskelse

Norsk landslagstrener Ole Morton sier til Iverson Netavision at det vil komme reaksjoner fra utøvere til fraværet av Norge på Tour de Ski.

– Vi må selvfølgelig akseptere at det kommer noen kommentarer. Iverson forteller Netavision at de kan ha forskjellige tanker om oss, og at bare de kan ha det.

– Det er åpenbare kulturforskjeller. Jeg er ikke overrasket over kommentarene som kommer. Det skader meg ikke i det minste. Dette er noe vi trenger å beregne, forklarer Iverson.

READ  Den tidligere PlayStation -sjefen mener det er for dyrt å fokusere på forskjellige typer spillutvikling

Den norske kvinnetreneren føler seg fortsatt trygg på at hun har tatt et fornuftig valg ved ikke å delta.

– Vi var, og er fortsatt, sikre på at det bare var riktig, sier Iverson.

Les også: Joachim var ikke i tvil etter å ha sett Bijergan på trening

– Jeg mistenker at han har et fullstendig perspektiv

Han får støtte av trenerkollega Eric Myer Nossam.

– Vi har tatt vår beslutning, og vi anser det som riktig ut fra omstendighetene. Selvfølgelig skulle vi gjerne ha konkurrert mot noen av de beste konkurrentene i verden, men gitt situasjonen, føler vi det er helt riktig å ikke gå ut, sier Nozam til Netavision.

Landslagstreneren trodde ikke manifestet hadde full oversikt over reglene eller situasjonen i Norge da han snakket.

– Jeg har ikke full oversikt over situasjonen i Corona i hans eget land og reglene de må følge. På samme måte tviler jeg på at han har hele perspektivet på hvordan vi har det her, sier Nose.

– Fare er overalt, men vi synes det er mindre farlig å være hjemme i Norge enn å reise til utlandet. Hvis du vil få det, er et lengre behandlingstilbud hjemme bedre enn å være isolert i ti dager eller til og med i utlandet.

Les også: FIS-krav koster skjorten. Landslaget forventer en millionregning

Fransk trenerinfeksjon

Mandag ble det klart at Tour de Sky hadde en koronainfeksjon for første gang, med den franske treneren Alexandre Roosevelt som testet positivt for Covit-19.

– Det måtte komme, sier trener Iverson.

Det er imidlertid klart at han tror Roussell vil prestere bedre.

READ  Joe Biden, vaksine | Biden & Co. Strekker:

– Jeg håper det, sier den norske treneren.

Landslagskamerat Saga Nose anser det også som vanskelig å høre om franskmannens positive test.

– Men jeg håper de klarer å fullføre Tour de Sky uten for mange søksmål, sier Nozum.

Klar for løp i Ligna og NM

Ettersom andre verdenseliter fortsetter å konkurrere i Tour de Ski med løp i Toplach og Wall de Fieme denne uken, legger norske utøvere seg til hjemmeløp i Ligna, Norge neste helg.

Så i januar, N.M. i Trondheim.

Hvis vi stoler på de norske trenerne, starter et team med sultne utøvere.

– Motivasjonen for å trene og gå fort resten av sesongen er i det minste den beste. Jeg tror alle gleder seg til å reise til Ligna, sier Iverson.

– Alle hadde en god jul, alle er godt trente og alle er veldig ivrige etter å gå på langrenn. Nå merker de det litt mer, det er Tour de Sky. De tror det hadde vært gøy å delta, men i år er det ikke slik, sier en Trendelock-beboer.

Fellow Nose deler samme oppfatning.

– Jeg tror folk sulter for å gå på ski over hele landet. Jeg tror folk forventer mye av dette. I det minste gjør jeg det, sier Nozam.

Written By
More from Jakob Leif

– Det er nok, vi skal – VG

USAs president Donald Trump har tatt alvorlige trusler om å slippe et...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *