Slik fikk Skriften full kontroll

Senterets kroning av Trivandrum Sloxvolt-manus som statsministerkandidat var ikke en vilkårlig øvelse som ble lagt fram av nasjonalforsamlingen sist helg.

Partiet hadde forberedt grunnen til landsmøtet om noen få uker, kan Docladet fortelle nå.

Da skriften kom til nasjonalforsamlingen fredag, var effekten i praksis tydelig at SP-lederen visste hva som kom til å skje: han var i ferd med å bli en statsministerkandidat.

Viktig møte

Offisielt ble spørsmålet om partiet skulle starte skriften som statsministerkandidat diskutert for første gang på sentralstyremøtet 18. mai.

Kilder i mengden sier at dette er bemerkelsesverdigHoldning til publikumNytt er nytt. Uten avstemning syntes flertallet i sentralkomiteen å støtte ideen om at Veda skulle bli en statsministerkandidat.

I de foregående månedene hadde Vedam gjentatte ganger unngått å gi klare svar på om han ønsket å bli statsminister.

– Det har vært mange som har tatt det med meg selvfølgelig, naturlig nok, ikke minst etter alle medieoppslagene, sier Drewway Sloxvold til Scripture Duckbladet.

– Et parti er en gruppeinnsats, så ingen beslutninger tas, legger han til.

Sikker kontroll i den nye mengden

Da nasjonalforsamlingen gikk av skinnene, ble det klart at partiledelsen hadde strammet grepet om det hete PM-spørsmålet.

Sa de praktiske reglene for landsmøtet Tømme Skrift og parlamentspresident Marit Ernstott kan gjøre endringer i de tre resolusjonene som skal vurderes.

Statsministeren må bekrefte saken som en del av maktoppløsningen partiet vurderer.

Fremgangsmåten ble først skissert av sentralstyret på samme møte 18. mai, sa Duckbladt.

READ  Marihuana, Hajj | Politiet i butikken sendte hundepatruljer til guttene som hadde et "partnerskap"

Men utkastet betalte seg Nei. Skriften og Ernstad er den samme kraften, bekreftet Dacplatted. I det opprinnelige utkastet til sentralstyret var det ingen SP-politikere som sannsynligvis ville komme med endringer.

I løpet av en uke hadde dette endret seg. Da Landsstyret møttes 26. mai, ble det lansert en plan om at bare Skriften og Ernstot ville ha muligheten til å presentere endringer i resolusjonene under landsmøtet.

Offisielt: Trike Sloxvolt Veda er nå lansert som statsministerkandidat. Så det vil være to statsministerkandidater på den rødgrønne siden, og Skriften vil være en åpenbar utfordrer mot Labour-leder Jonas Kahr Sterev i kampen om å bli Norges neste statsminister etter høstens valg. Video: Center Party
Se også

Trykket vil øke

Ifølge partikilder er det dette som skjedde.Det var i gjæret tilstand. Tidlig 26. mai ble Skriftene og co. Det er relevant å utfordre Jonas Kahr Stair og presentere seg som landets tredje statsministerkandidat.

På slutten av landsmøtet lørdag tok parlamentspresident Marit Ernst Stod ordet og lanserte formelt skriftstedet som statsministerkandidat. Han sier nasjonalforsamlingshelgen har lagt et stort press på partiledelsen.

– Det er en prosess som tar litt tid, du må bruke litt på å modnes. Vi brukte tiden til å vurdere om dette var riktig, samtidig som vi vurderte henvendelsene vi fikk, og presset som gradvis kommer fra noen deler av systemet, sier Ernstad til Daclat.

– Hvorfor ventet du til siste øyeblikk av nasjonalforsamlingen med å promotere dette prosjektet?

– Nasjonalforsamlingen er det høyeste organet i partiet og er assosiert med det. Hvis du skal samle det, er ikke nasjonalforsamlingen et unaturlig sted å gjøre det. Selv om vi kanskje har gjort dette noen dager før nasjonalforsamlingen, ville det vært litt rart når nasjonalforsamlingen er det høyeste organet i partiet, og du kan ta vurderingene og debattene som kom under nasjonalforsamlingen.

READ  Svensk eiendomsselskap vil kjøpe Entra
- Nedgang i regjeringen

– Nedgang i regjeringen
Fugen avviser

I forkant av landsmøtet gikk flere distriktsledere til media og begynte ideen om at Veda skulle bli en statsministerkandidat. Duckbladet har vært i kontakt med dem, og alle avviser enhver koordinering mellom dem.

– Jeg tok opp statsministerens sak med delegatene i Westfold før landsmøtet. Jeg ønsket å vite om de ville stå bak meg hvis jeg ga dem et forslag om at Skriften skulle være klar. Fylkespresidenten Westfold Catherine Cleveland sier til Docladde at de ønsket å være en del av det.

Rett etterpå kom han på ideen gjennom et intervju med Dansbergs Flat.

– Jeg har ideen om at du alltid skal være partileder så vel som utvalgsleder. Da må du bruke tiden, som er landsmøtet, sier skriften at er den naturlige arenaen for en slik slutt.

– Da må folk velge. Det er ikke så komplisert enn det. Liker de Erna Solberg, Jonas Kahr Stair eller meg? Uansett er politiske spørsmål viktige. Vi er lederne for de tre partiene som har akseptert våre planer, legger han til.

Written By
More from Jakob Leif

Muligheten ble bortkastet da Molt strammet grepet om sølvmedaljen – VG.

(Mold – Alessand 2–1) Magnus Wolf Ikrem og League James forseglet Moldos...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *