Solberg og Stair garanterer ikke oljeinspeksjon

– Jeg mener Ap skal garantere at de faktisk vil bidra til at oljeindustrien leter etter nye områder – dvs. ekstra ressurser og nye områder.

Statsminister Erna Solberg søker forsikringer fra Labour-lederen etter at oljeletingen i Norges kabinett ble utsatt for politisk drama før maktoverføringen i høstens stortingsvalg.

– Vag tale

Dougbladet skrev det Labour-ledelsen jobber aktivt for å beskytte en klimavinner for SV i form av en nedleggelse i nesten all oljeleting. I nye områder. I følge partikilder jobber de for å sette sammen partiplanene til Ap, SV og SV, og for å gi nesten et vendepunkt i oljeforskningen.

Statsministeren mener at landets største parti i trøbbel i oljebransjen er helt avgjørende for norsk økonomi.

– Hvis du har tenkt å gå for dette, tror jeg det ville være litt vag snakk. Så de må være tydelige på hva de vil og hva de står for. Dette er viktig for næringen, det er viktig for fremtidig vekst, de får en klar melding om hva Labour vil, sier Solberg til Daclat.

Solberg erkjente kravene fra sin sterke motstander i løpet av sitt halvårsoppsummering for pressen. Scenen var taket på det nye nasjonalmuseet i sentrum av hovedstaden, anledningen badet i den oppvarmende juni-solen, men med truende skyer over Ford. Statsministeren sier Labour egentlig er litt forvirret over hva de vil love SV.

«Vishi-Vashi

– Jeg likte litt det som ble sagt fra Labour-kilder. Fordi det ikke er noen nye områder å åpne i fremtiden – vil de forbli åpne. Nå har vi åpnet de fleste av dem. Så jeg vet ikke hva de egentlig gjør med dette.

READ  Earling Brad Holland - - er skummel

Etter Doug Plates første søksmål gikk mange Labour-ledere ut av deres måte å avvise en slik SV-suksess i oljepolitikken. Fagforeningslederen, Industry Energy Frode Alpha, sier at han er det Håper at oljen ikke blir en suksess for Adun Lisbach.

– Er du optimistisk med hensyn til hva oljepolitikken vil være under Jonas Kahr Ster?

– Utgangspunktet vårt er at vi føler at Ap var tydelig. Vi likte effekten av Lofoten, Westerlan og Senja. Solberg sier det er viktige ressurser i det området.

– Innlegget du skrev gjorde det enda tydeligere. Samtidig så jeg alle benektelsene som formelt ble utstedt av Labour-ledelsen.

Solberg mener videre forskning er viktig for bransjen, siden den nå omstilles i en grønnere og mer fornybar retning.

– Jeg tror vi vil ha mye plass til å snakke om dette i fremtiden. Det er viktig å merke seg at denne forskningen er en viktig del av å opprettholde kompetanse og kunnskap om eksisterende forskningsmuligheter.

– Må svare for seg selv

Ap-leder Jonas Kahr Store mottok ingen garanti slik statsministeren ba om. Han understreker videre hva partiets politikk er, nemlig å fortsette å søke etter olje utenfor kysten av Norge.

– Ap er for fortsatt inspeksjon av norsk sokkel. Vi vil vokse, bygge nettet, kombinere utslippene og skape arbeidsplasser, skriver Stair som svar gjennom sin kommunikasjonssjef.

Kan ikke garantere: Ap-leder Jonas Kahr Ster insisterer på at partiets politikk er å fortsette å søke etter olje utenfor kysten av Norge. Han kan imidlertid ikke gi noen garanti slik Solberg ringer. Foto: Hans Arne Wetlock / Dougladet
Kan ikke garantere: Ap-leder Jonas Kahr insisterer på at det er partiets politikk å fortsette å lete etter olje utenfor kysten av Norge. Han kan imidlertid ikke gi noen garanti slik Solberg ringer. Foto: Hans Arne Wetlock / Dougladet
Se også

Han gjør Solberg oppmerksom på Labours aksepterte politikk, og mener det burde være lettere for henne å finne ut hva det er.

READ  Amazon er enig: - Ansatte må tisse i flasker

– Erna Solberg Som du kan lese i prosjektet vårt, skriver Stair at vi ønsker en standardisert funksjonalitet på norsk sokkel, som inkluderer økte komponenter i nye næringer som sjøvann, hydrogen, CCS og andre funksjoner.

Han anser Solberg for å ha store problemer i sin egen leir, og peker på regjeringspartnere i KrF og Venstre. Begge parter lovet nylig å legge føttene ned for en ny studie om olje og gass.

– Hvis det handler om allierte, sier han at de to partiene i regjeringen, KRF og Weinstein, ikke vil ha all ny forskning. Så når han blir spurt om hvor denne vage samtalen er, kan Solberg begynne med å svare på seg selv, skriver Stair.

Det er ingen garanti

Duckbladt tar tak i utfordringen overfor statsministerens kontor og Erna Solberg. Vil han gi en slik garanti når han blir spurt om hans viktigste politiske utfordring?

– Landsmøtet for konservative bestemte seg nylig for at vi ønsker å utvikle norsk olje- og gassektor innenfor de rammene som er fastsatt av klimapolitikken. Å fortsette å bistå med forskning er en viktig del av den. Det er vår policy, det vi stemmer på, svarer Soulberg i en e-post til Duclat.

Han viser også til partiets egen politikk, men gir ikke absolutte garantier. Han påpeker imidlertid at regjeringen han ledet i nesten åtte år fortsetter å lete etter olje og at han håper å involvere samarbeidspartier i fremtiden.

– Vi har jobbet med Venstre de siste åtte årene for å finne gode løsninger for å redusere utslipp i Norge. Jeg håper vi vil fortsette å gjøre dette i fremtiden, skriver Solberg.

READ  Bitcoin i fritt fall - Million Race for Rokin Crypto Investment - E24
Written By
More from Jakob Leif

Hyttebrann på Northland – – Mange har blitt hardt rammet

ANDØY / OSLO (Dagbladet): – Dette var en tung og vanskelig dag,...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *