Soulberg-familien kan ha brutt disse reglene og rådene – VG

Feil tillatt: Erna Solberg innrømmet at det var mer enn ti personer på to kvelder da 60-årsjubileet ble feiret. Politiet etterforsker nå om statsministeren har brutt loven om smittsomme sykdommer. Foto: Derje Peterson

En nasjonal forskrift og flere nasjonale og lokale råd innfører begrensninger på 60-årsdagen og andre private samlinger.

Publisert:

Statsminister Erna Solberg innrømmet å ha brutt smittevernråd med 13 familiemedlemmer torsdag kveld Kilo feiret 60-årsdagen sin i løpet av vinterferien.

– Solberg forteller VG om råd og regler som kanskje jeg trodde de kunne, så dette skal ikke gjenspeiles i omfanget av arrangementet.

Fredag ​​bekreftet de det Statsministeren undersøker om smittevernloven kan ha blitt brutt.

Hvilke råd og regler ble brukt da Solberg feiret 60-årsdagen i Kilo?

VG søkte å samle forslag og regler for nøyaktig organisering av slike feiringer:

Arrangert

Den viktigste regelen finnes i Corona-reglene, som gjelder for hele landet.

READ  - Jeg ville at han skulle gå - VG

Kapittel 5 i reglene kalles forbud mot hendelser. Først lister den opp hva som regnes som en begivenhet – inkludert “private møter”.

Men her er et unntak:

“Imidlertid regnes ikke private møter med 10 eller færre deltakere i områdene i et restaurantlokale som et arrangement åpent for publikum.”

I følge Lovta Regelverket fra 23. februar inneholder disse formlene.

Nasjonale forsamlinger

Mange koronaoperasjoner er designet i Norge Råd – Den Oppmuntrer Og Forslag. Slike forslag er ikke så juridisk bindende som en regel i en lov eller forskrift. Men:

– Man skal ikke krenke rådene våre heller. Så man skal ikke gjøre detSa helseminister Bent Hai (H) Diskusjon på NRK torsdag kveld.

Hvis Erna Solberg hadde studert VG om Corona-aktiviteter. I løpet av den siste uken i februar vil han se følgende råd brukt over hele landet:

  • Unngå unødvendige unødvendige innenlandsreiser. Forretningsreiser som anses som nødvendige og turer til fritidseiendommer som kan gjennomføres uten kontakt med andre er ekskludert. “
  • “Alle bør begrense sosiale interaksjoner så mye som mulig. Det oppfordres til å møte andre utenfor, og de som allerede bor sammen, bør ikke besøkes av mer enn 5 gjester.”
  • Å besøke hjemanbefalinger f.eks. Rom for vinterferien. »
  • “Arrangementer som samler mennesker fra flere kommuner, bør utsettes eller avlyses.”

Nettsteder er den viktigste kilden til VG for dette rådet regjeringen.no Og helsenorge.no.

Lokale råd

Det kan også være lokale regler i den enkelte kommune. Kilo ligger Hole kommune, Fra synspunktet til VGs virksomhet er det ingen relevante regler på dette tidspunktet.

Men før vinterferien gikk regjeringen ut Etter den klare samtalen på nettstedet:

READ  Solkjor Pokpa Goal and Table Top - VG

“Folk som går til kommuner med mindre drastiske tiltak, bør som hovedregel følge anbefalingene som gjelder for kommunen de bor som vanlig.”

Statsministerens hus ligger i Norge Oslo råd, Det var strenge regler på dette tidspunktet. Annet:

  • “Maksimum 10 personer vil samles i private hjem og utendørs, inkludert huseiere.”
  • Privat Det er forbudt å holde private møter innendørs på offentlig sted eller i leide eller lånte lokaler. Private møter med 10 eller færre deltakere kan holdes i restauranter som er åpne for publikum. “

Nasjonalt er det en Råd Det var mer enn 5 gjester, en i Oslo Forbud Mot mer enn 10. Men uansett hva forbudet i Oslo kan være, kan det ikke være mer enn én misnøye i Hall – fordi Oslo kommune ikke har makt til å lage regler for kommunen.

På Facebook skriver Erna Solberg i sin offentlige unnskyldning:

“Når mer enn ti personer bodde i leiligheten vår, måtte jeg gripe inn ikke bare personlig med Erna, men spesielt med Norges statsminister.”

Tallet ti finnes i National Corona Rules for “Events” og i Oslo Rules. Hvis statsministeren skal følge med Råd Fra regjeringen må han allerede ha grepet inn når mer enn fem gjester var i leiligheten.

Påminnelser

Noen dager før statsministeren feiret bursdagen sin i Kylo, ​​løslatt helse- og omsorgsdepartementet Plakat med aktuelle nasjonale aktiviteter.

Foto: Helse- og omsorgsdepartementet

“Alle bør begrense sosial kontakt,” gjentar departementet der.

“Det oppfordres til å møte andre utenfor, og de som allerede bor sammen, bør ikke ta imot mer enn 5 gjester.”, De skriver også.

Beklager mange ganger

Solberg sa til VG fredag ​​at han forsto at folk var sinte. Hun har Han beklaget flere ganger for hendelsen.

READ  Donald Trump, USA | Etter å ha kunngjort pressekonferansen, sa Trump:

– Kanskje jeg ikke burde være sånn, jeg trodde de kunne, så det burde ikke ha reflektert dette med omfanget av arrangementet, sa Solberg.

Han innrømmet også at folk burde blitt sendt tilbake til andre leiligheter mens de spiste sushi.

– Men det gjorde jeg ikke, jeg kan ikke gjøre annet enn å beklage. Alle forsøk på forklaringer vil bare bli sett på som forklaringer, jeg synes ikke det er noen god idé. Det eneste jeg kan gjøre er å beklage at jeg ikke klarer å overholde reglene vi kunne, og derfor bryter med anbefalingene som er kommet, sier statsminister Erna Solberg.

Written By
More from Jakob Leif

Brudd på regler ved Tokyo-OL: – Kommer med ny advarsel

I følge japanske medierapporter ble olympiske gjester sett i sentrum av Tokyo....
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *