SP-Scripture garanterer at MDG ikke vil påvirke rødgrønn oljepolitikk

Olje- og energiminister Tina Bru (H) sier hun frykter konsekvensene hvis det sentrale partiet har støtte fra MDG for å danne en regjering med Labour etter valget i høst.

– Olje- og gassindustrien er den største og viktigste næringen i Norge. Det har nylig etterlatt seg to omfattende kriser. Tatt i betraktning den regjeringsgalaksen som er avbildet på den rødgrønne siden, vet jeg ikke om de vil møte mer usikkerhet i oppkjøringen til valget.

Når det gjelder de nye klimatiltakene fra Tina Puru-regjeringen

Bekreftet: Olje- og energiminister Tina Bru (H) mener norsk olje- og gassektor bør være interessert i å tilby de største innrømmelsene til SP MDGs for å komme til makten.

Foto: Ole Berg-Pensjonist / NDP

Han påpeker at Sentralpartiet ønsker en regjering med SV og Ap. Fordeling av seter NRKs siste meningsmåling, Viser at hvis valgresultatet er lik folkeavstemningen, har begge partier totalt 81 mandater (se saken nedenfor). Da har de fire plasser for å få flertall.

Dette betyr at de kan endres avhengig av støtte fra MDG eller SV.

MDG er planlagt De vil stenge petroleumsindustrien i Norge innen 15 år.

– Jeg vil gjøre det klart at Trigway Sloxvolt-skrift MDG, eller andre partier som vil fremskynde bransjen, vil akseptere om de vil akseptere innflytelse etter valget. Eller om olje- og gassindustrien kan garantere at de vil engasjere seg i sikkerhet og prognoser, sa olje- og energiminister NRK.

Skriften lover at MDG ikke vil påvirke oljepolitikken

Den sentrale partilederens svar på Skriften er tydelig og penger.

– Det er ikke noe svar på det. De (MDG, red. Anm.) Vil ikke ha en avgjørende innflytelse.

Han sier partiet hans er interessert i å bruke Norges naturressurser, som skog, vann, olje og gass, og at fagpersoner i olje- og gassektoren vil sikre det grønne skiftet.

Partileder for Senterpartiet er Drigway Sloxvold.

Garantert: Drigway Sloxvolt Scripture (SB) garanterer at MDG ikke vil ha avgjørende innflytelse på norsk olje- og gasspolitikk hvis de kommer inn i regjeringen.

– Vi må ha langsiktig forvaltning av store naturressurser som vil skape arbeid og verdivekst i Norge. Dette er den enorme kunnskapen vi har med ingeniører og gode fagpersoner, noe som betyr at vi kan ta CO₂ og begynne å lagre det på norsk sokkel. Det begynner å produsere hydrogen, noe som kan gjøre havvindturbiner langt unna. Nettopp når vi ser på det fantastiske fagmiljøet vi har, kan vi også skape nye verdier og nye arbeidsplasser, som Skriften sier er svaret på mange av klimautfordringene vi har.

MDG: – Folk bestemmer

MDG-leder Une Pastol ble ikke inspirert av løftet han ga til Skriftene. Da han møtte SP-lederen for diskusjon fredag ​​i Politics Quarter, kalte han plottet arrogant.

– Velgerne bestemmer ombordstigningssystemet. Jeg håper Center and Labour vil være avhengig av De Grønne, og da ligger oljepolitikken på bordet. Vi blir valgt av folket som ønsker å utøve vår politiske innflytelse, så det er kunsten å politikken sentralpartiet prøver å legge til side, sammen med demokrati, sier han.

Une Aina Bastholm

Ikke nevnt: Une Pastolm i MDG sier at oljepolitikken vil være på forhandlingsbordet hvis MDGs støtte er avhengig av det sentrale partiet.

Foto: MDG

Han sier de vil bruke kraften de får hvis de vil være i en nøkkelposisjon i Sporting.

– Nå er det viktigste å ta vare på barna våre frihet, muligheter og velferd. Trygge jobber kommer også med endring. Så det er veldig utrolig å si at oljepolitikken skal beskyttes mot alle endringer.

Nye jobber

Men Skriften mener at oljeindustrien ikke kan stenges før alternative produkter er klare.

– Vi er interessert i å skape ny virksomhet og nye arbeidsplasser, men for å oppnå det er det viktig å skape en bransje som vi allerede har. MDG kan ikke si at vi vil stenge om 15 år. Å skape ny industri er veldig vanskelig.

Pastom mener det ikke er noen motsetning i å følge god klimapolitikk og trygge norske arbeidsplasser.

– Oljealderen er i full gang. Dette er også den fossile tidsalderen. Vi er nå i et århundre hvor vi vil være helt fri for fossil energi. Norge kan ikke være en strategi for å utvide så mye som mulig vår avhengighet av bruk av olje og fossile brensler. Vi legger en uakseptabel belastning på barna våre, de må begge leve med klimaendringene, og vi må ta de dristige utslippskuttene vi tar.

Tips!

Jeg lager klima- og miljøspørsmål, og mottar gjerne tips om saker som du mener NRK bør undersøke og / eller dekke over.

READ  NRK Oslo og Wigen - Lokale nyheter, fjernsyn og radio - Politiet holder pressekonferanse
Written By
More from Jakob Leif

Cian, traman | Forsterker atmosfære under Cyan-demonstrasjonen i Dramon

Mange er satt til side med pepperspray, og noen er arrestert. Sion...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *