– Spiller egentlig ikke så bra – VG

Han var frustrert underveis, men Victor Howland (23) ble den første norske herregolferen som gjorde denne jobben i siste runde av BMW International Open og vant Europaturnéen.

Publisert:

Victor Howland ble presset tilbake av flere rivaler i siste runde, og i de siste seks hullene stolte han helt på å gå jevnt for å unngå opptrykk.

Med to fugler og en bogey på vei til hull 18 hadde han en slags ledelse før det siste hullet. En ny fugl og Howland vant konkurransen to sider foran hjemmets håpefulle Martin Cameron og fire sider foran George Campillo.

Howland avsluttet søndagens runde med to sider uavgjort og fortsatte med å trekke 19 slag for turneringen.

– Jeg spilte ikke så bra i dag, men med noen gode seks-syv siste hull var det nok, og Howland sier på pressekonferansen etter kampen at jeg er glad for å sitte her med pokalen.

Howland hadde tidligere sagt at han ikke var komfortabel med å være i front og at det var nok en anspent dag for VG.

– Jeg la ikke for mye press på meg selv, men jeg fikk ikke den starten jeg ønsket. Jeg hadde tre typer ledelse, og nå begynner du plutselig å tenke litt på det ene eller det andre. Du begynner å tenke litt mer, men til slutt var det greit. Jeg liker å slå en eller to utmerkede leirejern og to gode puddinger. Han sa til VG at det var vanskelig å si om det var forårsaket av humør eller om det skjedde.

READ  Hyttebrann på Northland - - Mange har blitt hardt rammet

Med denne seieren ble Howland den første norske spilleren som vant en herre-europaturné på golf, og mottok en premiesjekk på 9 229 650, tilsvarende 2,3 millioner norske kroner.

Two Beats: Victor Howland vinner endelig BMW International Open av to sider. Foto: Sven Hope / DPA

Discoverys golfkommentator Henrik Jornstad var veldig imponert over Howland.

– Han gjør oss målløse hver gang. Det var helt bittert for ham å ta sin og Norges første seier på europaturnéen, sa Jornstad til VG.

– Han er 23 år og har vunnet to PGA-turer og en europaturné. Jeg fikk overdrivelser. Du må si at det å ha en så stor stjerne fra Norge for oss i en stor sport som golf er fantastisk og uforståelig, mener J ஸ்ட rnstad.

Howland hadde tre slag med nærliggende rival Jorge Campillo før finalerunden. Der begynte Howland å rote litt, han var lik etter seks hull etter en fugl og en positur. Innspillet fra hull 7 sendte Howland inn på et vanskelig sted, og TV-kameraene tok tydeligvis 23-åringen bort i frustrasjon.

– Kom. Hva er da galt? Sa han til seg selv.

Howland klarte å redde paret, men det fortsatte å forårsake litt oppstyr for Norge, som igjen ble frustrert over å være fem meter for smal med en ørnpøl i hull 9:

“Det er synd,” sa Howland.

Norge avsluttet bedre og gikk to slag parallelt med de seks siste hullene, noe som var nok til å vinne kampen av to sider.

Howland kommer tilbake til Norge fra 15. til 18. juli før han spiller i hovedturneringen, The Open, i England.

READ  - Norgesprisen er helt gal - E24

Sosialistisk parti! Selv om Howland var den første norske golfspilleren for menn som vant en europeisk turné, har både Marion Scorpnard og Susan Peterson vunnet flere ganger på Europaturnen for kvinner.

Written By
More from Jakob Leif

Krise mellom Russland og Tsjekkia Ukraina – NRK Urix – på utenlandske nyheter og dokumentarer

Begge ble antatt å stå bak forgiftningen av en russisk dobbeltagent av...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *