– Spreng Kongressen og drep så mange som mulig

“Vi vet at medlemmer av de militante gruppene som deltok i stormen 6. januar ønsket å sprenge kongressen og drepe så mange medlemmer som mulig,” sa politimester Yogananda Bitman torsdag.

Presidentens årlige tale til det amerikanske folket som forklarer staten Empire, Union State. Datoen for årets tale er ennå ikke satt, så sikkerhetstilbudet vil være på ubestemt tid.

– Ønsket å sende en melding

– Vi vet at opprørerne som angrep kongressen ikke var interessert i å angripe kongressrepresentantene og politibetjentene. De ønsket å sende en melding til nasjonen om hvem som har kontroll over lovgivningsprosessen, la Pitman til under en kongresshøring torsdag.

Dette er første gang politiet offentlig har uttalt seg om statusen til unionstalen og advarte om at det er klare trusler mot Kongressen. Det er sjelden en president holder en slik tale i sitt første år, men Joe Biden vurderer å gjøre et unntak og holde en tale i 2021.

Det voldelige sikkerhetsmøtet i Washington, DC, fikk kritikk fra demokrater og republikanere som ønsker å fjerne 5000 soldater og gjerder fra bybildet.

Piggtrådgjerder og soldater markerer USAs Kongress nesten to måneder etter stormen.

Piggtrådgjerder og soldater markerer USAs Kongress nesten to måneder etter stormen. Foto: Sarah Silpiker / AFP

Republikaneren Jamie Herrera Beatler mener at sikkerhetstiltak gjør Kongressen til “som en militærbase” og spør som mange om den virkelig må gis dagens truende bilde.

Ikke normalt i begynnelsen

Pitman sa derimot ikke når sikkerheten i hovedstaden ville bli normal.

– Vi har ingen planer om å ha flere nasjonale vakter eller gjerder enn vi egentlig trenger. Vi jobber aktivt med planer for nedrustning, forsikrer politimesteren Politikk.

Han forsikrer at de høye piggtrådstakene rundt Kongressen er midlertidige, etter at det ble lagt fram en plan for å gjøre dem permanente.

Mens tjenestemenn leter etter etterretning om at militante grupper planlegger nye angrep på Kongressen, er det ennå ikke sikkert hvor faste og overbevisende disse planene er.

Mer enn 200 mennesker har blitt beskyldt eller mistenkt i kongresstormen som drepte fem mennesker.

READ  To vaksiner smittet i Oslo - milde symptomer kan indikere sikkerhet
Written By
More from Jakob Leif

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *