Stimulerer oppmerksomhet: – Frykt for trenere

Roy Benjamin, en av Carsten Warhomes tøffeste konkurrenter, løp 47,13 på 400 meter hekk søndag. Den klare nyheten er at OL-sesongen offisielt har begynt.

En annen ting som fanget oppmerksomheten min var de oransje blokkene under amerikanske sko.

Han kjørte den nye Nike Maxfly – som nylig ble godkjent av International Federation of Athletics, en måned etter at de ble anerkjent som en prototype. Dette er bekreftet av International Federation of Athletics Federation (WA) til Doclat.

Skoene har nå den velkjente karbonplaten, med tillegg av en oransje pute, som i teorien skal fungere som en trampoline.

Tøffe dueller: Warjolm feirer verdenscupgull i 2019. Han vant over Roy Benjamin (til venstre) og den katariske løperen Abderrahman Samba. Foto: NDP
Tøffe dueller: Warjolm feirer verdenscupgull i 2019. Han vant Roy Benjamin (til venstre) og den katariske løperen Abderrahman Samba. Foto: NDP
Se også

Nye løsninger

Debatten om supersko i friidrett har pågått i årevis, men mest om lange løp. Der registrerer du deg etter at rekorden er brutt.

I fjor var det snakk om at de skulle møte opp På korte avstander, Nå har de kommet inn seriøst.

Før OL, som faktisk fant sted i fjor sommer, var det mange nye regler rundt sko. Blant annet var kravene de samme, de skulle være tilgjengelig i det åpne markedet og skal brukes i OL og verdenscupen.

Da OL ble utsatt i et år ble de midlertidige reglene også utvidet.

Eksperter har tidligere sagt at de foreløpige reglene gir produsentene mange muligheter, og at da OL ble utsatt, hadde de en lang vei å gå for å finne nye løsninger.

Dette betyr at produsenter vil kunne teste en rekke nye modeller, samt Doc Platt’s Esten O. Sadar skrev at den oransje blokken Et tegn på at den klassiske atleten står ved et veikryss.

READ  Djokovic - hyllet som en av tidenes største slag - med maktdemonstrasjonen mot Natal - V.G.

– Frykt

NRK-ekspert John Post, en ivrig racer, har skrevet boken “One Step Above” som han mener bare er relevant for den pågående debatten:

– Først kom de på gata, så kom de langt, og nå vet jeg at de er redde for at skoene vil gjøre en forskjell også i spurten. Det er vanskelig å si om det virkelig gjør det, for det er lite forskning på det, forklarer Posten til Docladet.

Hittil har det vært vanskelig å gi noen gode svar på om skoene er nye, antall personer som løper tempoet med piggsko er lavt, og det er vanskelig å få god forskning over korte avstander.

– Men det er klart at vi ser på alt som alle kommer, og håper at deres merke ikke vil reise bak, som er atletens frykt, sier Posten.

Ekspert: John Post. Foto: Bjørn Hytjanstorp
Ekspert: John Post. Foto: Bjørn Hytjanstorp
Se også

Friidrettssjef Erland Sloquick mener det har vært mye snakk om skosaken i fjor, og at kortløpere er tryggere:

– Jeg tror effekten vil være større i lange løp, men det blir også snakket på korte avstander, sier han til Docladet.

Dows Warhome

Douglas Carsten er i kontakt med Christine Huddle, moren til Warhome og manager. Han sier at han ikke vil kommentere skoene til den dominerende olympiske mesteren Benjamin.

Warhome har gjentatte ganger vist en enorm evne til å slappe av og fokusere på å gjøre ham bedre. Bruk av energi i konkurrentens sko gjør hverdagstrening i Oslo bedre.

– Hvordan tror du dette påvirker Warhome?

– Litt ekstra for din sikkerhet. Det vil være slik for alle i fremtiden. Ingen vet hva andre merker vil bringe, og ingen vil vite om dette er en fordel eller ikke. Nike vil sannsynligvis si det, men Posten sier at de ikke har bevis.

READ  Han har to forsøk på å huske passord utenat - kan miste to milliarder kroner - VG.

Han husker også å ha blitt finansiert av warhome skomerket Puma, som fremdeles har verdensrekorden på 100 meter (Hussein Bolt 9.58).

Mistet hode: Carsten Warhol har imponert alle på banen de siste årene, men han er ikke spesielt imponert over seg selv etter et løp i Stockholm i 2019. Reporter / Video: Evind Code / Christopher Lucas / NRK
Se også

Rotten blir raceren

Uansett sko, var Roy Benjamins løp fortsatt veldig interessant. Han vurderer det spesielt et og et halvt år siden han sist løp 400 meter hekk. Amerikaneren løp 400 meter flatt forrige sesong.

– Det viser at han er i god stand. Sjelden gjør de beste løperne i sesongdebuten. Hvis han har de beste tingene, må Warhome løpe i det raske tempoet han gjorde for å vinne i år. Derfor trente han, sier Posten.

Warhome har ennå ikke bestemt seg for når den olympiske sesongen skal begynne. Det vil være 400 meter under en Diamond League-kamp i Doha 28. mai, men med de nye isolerte reglene vil den bli brutt.

I juni opererte Norges Friidrettsforbund for å imøtekomme de beste utøverne. To muligheter for Tront Mon-spillene og Poison Memorial.

Ellers ser vi det 1. juli bislet-spillet ut som en varm potet.

Written By
More from Jakob Leif

Mange burde bli skadet – VG

Flere spanske medier rapporterte at det var en enorm eksplosjon i en...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *