Storbritannias konkurransetjenestemenn er bekymret for det massive oppkjøpet av Adewinda eBay-datterselskap

I en uttalelse tirsdag skrev det norske reklamebyrået Adevinda at britiske konkurransemyndigheter (CMA) var bekymret for at Adevindas planlagte oppkjøp av eBay Ads, et datterselskap av eBay, kunne svekke konkurransen i Storbritannia.

Dette skjer etter at konkurransetjenestemenn har bedt om en fase 1-gjennomgang.

“Adevinda og eBay er ikke enige i CMAs begrunnelse, men er sikre på at de vil jobbe konstruktivt med CMA og finne en passende løsning,” sa selskapet i en uttalelse.

2321 Begge parter vil nå lovlig presentere løsninger for å løse bekymringer som konkurrerende tjenestemenn kan ha før fristen 23. februar.

Deretter vil CMA ha fem virkedager til å godta denne løsningen eller fortsette med en mer detaljert undersøkelse. Adewinda vil oppdatere markedet i begynnelsen av mars.

80 milliarder kroner i kontrakt.

Adewinda, et online annonseringsfirma kontrollert av en mediekonsern kalt Shipstead, kom i fjor sommer med nyheten om at NOK kjøpte eBays reklamevirksomhet for mer enn 80 milliarder dollar.

Den dagen steg aksjekursen med 26 prosent.

Etter å ha steget mer enn 60 prosent siden børsnoteringen i april 2019, har Adewinda nå blitt det syvende største selskapet på Oslo Børs.

Får en eierandel på 44 prosent

Under avtalen vil eBay kjøpe en andel på 44 prosent i den “nye” Adevinda, mens Shipstead vil beholde en stor andel av stemmerettene på offentlige møter. Adewinda har kunngjort at de forventer at oppkjøpet vil bli gjennomført i første kvartal i år, men i mange markeder er det avhengig av godkjennelse fra konkurrerende myndigheter.

EBays annonseringsvirksomhet inkluderer Gumtree, et selskap med sterk tilstedeværelse i Storbritannia.

READ  - Første gang jeg klødde i beina - NRK Games - Sportsnyheter, resultater og kringkastingsplan

I tillegg kommer bilsalgstjenesten Motors.co.uk, som er ledende innen bilsalg i Storbritannia.

For Adewindas rolle er den tidligere Dice Challenger Spock i det britiske markedet.(Vilkår)Copyright Dagens Narningslive AS og / eller våre leverandører. Vi liker å dele sakene våre ved hjelp av lenken som guider sidene våre direkte. Kopiering av hele eller deler av innholdet, eller annen type applikasjon, kan bare skje med skriftlig tillatelse eller som loven tillater. For ytterligere vilkår Sjekk det ut her.

Written By
More from Jakob Leif

– Elsket hvert sekund – VG

TV Cowboy: Charlie Gustafson og “Our Time Is Now”, av Heda Stearnstead....
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *