Store forskjeller i R-tall

FHI sa i sin ukentlige rapport at det såkalte R-nummeret på landsbasis falt til 1.0 i den 12. uken. I sin ukentlige rapport for den 11. uken er R-tallet rangert som 1.3.

Det er store geografiske forskjeller når det gjelder R-nummer. På Mre og Romsdal er R-tallet rangert 1,6 i 12. uke, Rogland 1,4 og Westland 1,9. I Oslo er R-tallet nå nede på 0,7, ifølge FHI-estimater. I den 11. uken ble R-tallet i Oslo rangert som 1.3.

Dermed skriver FHI at epidemien i Oslo synker igjen.

– Vi ser en økning i forekomsten av infeksjon i Wieken og Westfold, og en økning i Rockland. FHI skriver at trenden avtar i Oslo, Nordland og Westfold og Telemark, og avtar innenlands.

Nå se: Helsedirektoratet Espen Rostrup Naxstad kommenterte nyheten om at R-nummeret falt.
Se også

I ukerapporten skriver de at det etter fem uker, med økningen i antall rapporterte tilfeller, var en nedgang i den 12. uken. Så langt har det vært en nedgang på 11 prosent i rapporterte tilfeller fra 11. uke til 12. uke.

Faste sykehusnummer

Etter flere uker med å øke antallet nye innleggelser på sykehus, har antallet nye innleggelser vært relativt stabilt de siste to ukene, en nøkkelfaktor i innleggelsen av Kovit-19 på sykehuset.

Sommer: Espen Rostrup Naxstad, assisterende helsedirektør i Helsedirektoratet, svarer at det er mulig at alle over 18 år blir vaksinert innen slutten av sommeren. Programleder: Jeanette N. Parykk / Dokket TV
Se også

Så langt er 194 nye tilfeller rapportert i løpet av den 12 nye uken. I den 11. uken var tallet 224. Mellom 30 og 49 år øker påmeldingen fortsatt, med 81 nye påmeldinger i forrige uke, opp fra 64 i forrige uke. Dette er det høyeste antall innleggelser i denne aldersgruppen på en uke siden utbruddet.

Halv risikofaktor

Av de 81 nye tilskuddene til gruppen er 27 i alderen 30 til 39, og 54 er mellom 40 og 49 år. 39 av dem hadde kjente risikofaktorer før innleggelse.

READ  Stor sannsynlighet for brexit uten handelsavtale - NRK Urix - Overseas News and Documentaries

I den 12. uken var det 5 nye tilskudd i alderen 20 – 29 etter 18 i en alder av 11.

En uke før påske ble det også satt testrekord i Norge.

Written By
More from Jakob Leif

Klima er det eneste som forener seg

KOMMENTARER Klimadiplomati er nå en øy med fred og harmoni på åpent...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *