Store forskjeller i R-tall

FHI sa i sin ukentlige rapport at det såkalte R-nummeret på landsbasis falt til 1.0 i den 12. uken. I sin ukentlige rapport for den 11. uken er R-tallet rangert som 1.3.

Det er store geografiske forskjeller når det gjelder R-nummer. På Mre og Romsdal er R-tallet rangert 1,6 i 12. uke, Rogland 1,4 og Westland 1,9. I Oslo er R-tallet nå nede på 0,7, ifølge FHI-estimater. I den 11. uken ble R-tallet i Oslo rangert som 1.3.

Dermed skriver FHI at epidemien i Oslo synker igjen.

– Vi ser en økning i forekomsten av infeksjon i Wieken og Westfold, og en økning i Rockland. FHI skriver at trenden avtar i Oslo, Nordland og Westfold og Telemark, og avtar innenlands.

Nå se: Helsedirektoratet Espen Rostrup Naxstad kommenterte nyheten om at R-nummeret falt.
Se også

I ukerapporten skriver de at det etter fem uker, med økningen i antall rapporterte tilfeller, var en nedgang i den 12. uken. Så langt har det vært en nedgang på 11 prosent i rapporterte tilfeller fra 11. uke til 12. uke.

Faste sykehusnummer

Etter flere uker med å øke antallet nye innleggelser på sykehus, har antallet nye innleggelser vært relativt stabilt de siste to ukene, en nøkkelfaktor i innleggelsen av Kovit-19 på sykehuset.

Sommer: Espen Rostrup Naxstad, assisterende helsedirektør i Helsedirektoratet, svarer at det er mulig at alle over 18 år blir vaksinert innen slutten av sommeren. Programleder: Jeanette N. Parykk / Dokket TV
Se også

Så langt er 194 nye tilfeller rapportert i løpet av den 12 nye uken. I den 11. uken var tallet 224. Mellom 30 og 49 år øker påmeldingen fortsatt, med 81 nye påmeldinger i forrige uke, opp fra 64 i forrige uke. Dette er det høyeste antall innleggelser i denne aldersgruppen på en uke siden utbruddet.

Halv risikofaktor

Av de 81 nye tilskuddene til gruppen er 27 i alderen 30 til 39, og 54 er mellom 40 og 49 år. 39 av dem hadde kjente risikofaktorer før innleggelse.

READ  Holland åpnet sesongen med tre trofémål - Viji

I den 12. uken var det 5 nye tilskudd i alderen 20 – 29 etter 18 i en alder av 11.

En uke før påske ble det også satt testrekord i Norge.

Written By
More from Jakob Leif

Alexandra Burke: – – Fortalt å bleke huden

Alexandra Burke, 32, fanget alles øyne da hun stakk av med “X...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *