Svensk eiendomsselskap vil kjøpe Entra

Saken oppdateres.

Det svenske eiendomsselskapet SBP vil tilby 165 kroner per aksje for å kjøpe Entra.

Det kunngjør Entra i en børsmelding tirsdag morgen.

Prisen på kontrakten er 30 milliarder kroner. På Oslo Børs har Entra en markedsverdi på 29 milliarder kroner.

– Vi ønsker nå å ha Endra med oss ​​når vi bygger et ledende europeisk eiendomsselskap basert i Norden, og har identifisert en rekke synergier, både økonomiske og operasjonelle, som vil være til fordel for alle aksjonærer og andre interessenter, sier SBP-sjef Elijah i en melding.

SBP avventer nå anbefaling fra Entra Group, og de norske aksjonærene har muligheten til å akseptere tilbudet innen utgangen av dette året.

Entra-aksjene på Oslo Børs steg om lag elleve prosent, den tredje største handelen tirsdag etter Hydrogen, et uavgjort- og jevndøgnsselskap.

30 milliarder

I henhold til avtalen vil SBB betale 115,5 kroner kontant per aksje og 49,5 kroner i nye SBB b-aksjer. SBB Stock er for tiden notert på Stockholmsbørsen.

Totalt betyr dette 21 milliarder kroner i kontanter, mens utstedelsen av om lag 296 millioner SBB B-aksjer vil være opptil 9 milliarder kroner. Totalt er auksjonen på 30 milliarder kroner.

Entra-aksjen vil fortsatt bli notert på Oslo Børs. Forutsatt at 100 prosent aksepterer tilbudet, eier de eksisterende SBP-aksjonærene om lag 83,5 prosent av de totale aksjene i selskapet, og Entra-aksjonærene eier omtrent 16,5 prosent.

Dette tilbudet representerer en premie på 26,3 prosent sammenlignet med den gjennomsnittlige gjennomsnittsprisen på ENTRA på tre måneder den 23. november.

READ  Skrekkscenen skaper frykt

Den tidligere børsnoterte statlige Entra Group eier nå handelsdepartementet som sin nest største eier. Departementet eier 8,23 prosent av aksjene, mens FolkCritFound er den største innehaveren med 8,8 prosent. Entra Group har en stabil økonomi, og akkumulerte mer enn 18 milliarder dollar i skatt de siste fem årene.

Dratt ut

SBP blant anskaffelseskandidater. Den ene var at den første lederen Thomas Nielsen ble isolert som auksjonarius.

– Svenske SBP er trolig den mest passende kjøperen. De har vært like aggressive i oppkjøp som offentlige leietakere, og har uttrykt et ønske om å gjøre mer i Norge, sa han. Forrige tirsdag, D.N..

SBP beskriver seg selv som முன்னணி det ledende eiendomsselskapet i Norden innen sosial infrastruktur, med erfaring i forvaltning av utleieboliger i samarbeid med nordiske kommuner.(Vilkår)Copyright Dagens Narningslive AS og / eller våre leverandører. Vi liker å dele sakene våre ved hjelp av lenken som guider sidene våre direkte. Kopiering av hele eller deler av innholdet eller annen type applikasjon kan bare skje med skriftlig tillatelse eller ved lov. For ytterligere vilkår Sjekk det ut her.

Written By
More from Jakob Leif

Gjennomgang av FHI-rangeringer

Khair Bukolm, direktør for infeksjonskontroll ved National Institutes of Health, presenterte nylig...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *