– Sykt å tenke – VG

New and Old King: Better North (venstre) står på 38 verdenscupseire, mens Johannes Hasflot Globo tok sin 39. på søndag. De to er her for sprintfinalen 2017 på Lahti VM. Foto: Derje Peterson / NDP

Johannes Hasflot Globo-modellen Better North overgikk antall seiere i verdenscupen. I en alder av 24 år.

– Å tenke er egentlig ikke sykt. Dette er ikke noe jeg fokuserte på eller tenkte på, men du vil få stadige påminnelser her og der. Dette betyr selvfølgelig mye, han er en jeg har sett på banen i mange år, sier han til Globo VG etter å ha startet den siste jakten i Ruka, Finland.

“Her og der” kan for eksempel være etter sprinten i dronen, Da VG informerte ham om at det bare var en seier bak Nordook.

Han vant ti kilometer klassisk og 15 kilometer lang jakt i Ruga, Finland, foran Peter Norg i vinnertallene etter denne maktdemonstrasjonen:

– Det er absolutt best å slå den rekorden. Vi får se hvor langt vi ender, men dette er langt fra mesterskapsmiljøet, sier Globo.

Denne helgen kan han imidlertid ikke vinne helt. I starten av verdensmesterskapet ble han beseiret av lagkamerat Eric Vallnas, men uansett ble det tre seire i tre forsøk på Sprint-landslaget.

– Nå som “B-laget” er 3-0, har vi fått en liten vits, sa Globo på spørsmål fra Docbladet om dominansen til sprintlaget. Globo overførte lag fra allround til sprint før sesongen.

Ved starten av søndagens jakt ventet Globo på Emil Iverson og Alexander Bolshov, som startet et halvt minutt senere. Selv om det til slutt var spennende, fortsatte Globo et tull i vanlig stil og stoppet begge rivalene.

Iverson var ikke spesielt imponert over sin egen innsats.

– Som i fjor sviktet jeg fullstendig på det, jeg kjempet hardt med Polshunov, men han hadde en mye bedre vei. Det er veldig ille, men Iverson sier at alle gode ting kan være tre, og han påpeker at han har blitt stoppet av Globo på samme måte, på samme sted, de siste to sesongene.

Sosialistisk parti! Nevnte Peter North har gitt ut en julesang. Den ble rullet seks av Emil Iverson, men en tøff Av en anmelder av to VG-er.

VG Rabattkoder

Forretningssamarbeid med Kickback.no

Written By
More from Jakob Leif

– Spiller egentlig ikke så bra – VG

Han var frustrert underveis, men Victor Howland (23) ble den første norske...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *