– Syvende plass enn gjødselinvesteringer – Viji

Stop sa: Lillestrom under Dill-Ilev Fagermo 2-2-kampen

VALLE (VG) Han ville ha to stjernespillere, men foreløpig er Dag-Eilev Fagermo (54) det eneste fotballnavnet som er etablert med ny kontrakt på Vålerenga i sommer. Nå kritiserer han selv for det defensive endringsvinduet.

I dette Viji-intervjuet gir Valerenca-treneren en slags halvårsrapport fordi klubben er halvveis i Eliteserien. Innholdet i Tromsøs siste 1-1-kamp som helhet er som sesongens speil:

Resultatet var litt dårligere enn man forventet, og flere sentrale spillere forlot laget. Ellers et temposjokk mot Kent i Europacupen 2021 “Rolex-Recca” Det er feil i dynamikken og bordssituasjonen er midt på treet.

Ikke desto mindre åpner Fagermo seg med å trekke frem tallene som han mener i år viser at Velerenka er et bedre angrep enn i fjor.

– Mold trenger helt klart færre muligheter enn oss. De har en kvalitet som vi ikke har. Vi tapte mål mot Climate og hadde sjanser hjemme uten å vinne 9-2 og 10-3. Hvis vi hadde brukt fire eller fem ekstra poeng, hadde alle sagt ja. Vel, sier Fagermo og analyseleverandøren refererer til InStats statistikk:

Før forrige runde var Velerenga på toppen av gjennomsnittlig antall forventede poeng per kamp (“Forventede mål”, sannsynlighetsanalyse for å telle ferdigstillelse) og etter 1-1 på Tromsey var Velerenka over forventet antall poeng (igjen basert på “Forventede mål”).

Les mer

Her signerer Fagermo VIF -utvidelsen for 2024

– I fjor tok vi stor omsorg for å organisere laget godt. Forsvarte oss godt, kjempet, Ted Paul, var god i kamp. Det er ikke nok. Med all respekt gjør Lillstrom nettopp det nå. Det kan ta en sesong, men hvis du er best i Norge vil det ikke gå over tid. Uansett hvordan Klimt vant gull, kunne ikke Molde vinne gull i år. Du vil vinne ved å bli det beste fotballaget, kontrollere spillet og spille offensiv fotball. Det ser ikke slik ut på tabellen, men hvis du ser på all statistikken, har vi det bedre i år, fortsetter Valerenca -treneren.

READ  Johak innrømmer å ha spilt et taktisk spill før uttaket

– Fikk ikke den rare høye poengsummen til tross for at du hadde de riktige tabellplasseringene da du var der. Er det en sammenheng mellom lagene dine og din evne til å score nok mål?

– Nei det er ikke. Jeg trente singel i 12 år og i gjennomsnitt var vi på tredjeplass. Glimt er en lignende klubb. De vant gull, men det gjenstår å se om de kan ta tredjeplassen i gjennomsnitt. Forskjellen er at de er flinke til å velge spillere. Det var ikke det Odd gjorde. Vi spredte Darker Parven fra Bron. Men jeg fikk ikke sjansen til å kjøpe en kvalitetsspiller som sikte på ti ekstra mål. Så det spørsmålet er tull, Counter Fagermo.

På den annen side synes han det er riktig å spørre om Verengo er nok til å prioritere å styrke antall spillere på 13, 14 og 15 før sesongstart. Før sesongen beskrev han studentene sine i 2021 som det beste han noen gang hadde trent, men han visste at det var tynt der igjen.

– Ett svar er penger, og det også Strategi: Unge skal ha muligheten. Nå er jeg ikke her Tømme Ta frem de unge spillerne og selg dem, så vil det være null kreditt og penger i bøkene for den Valerenca. Vi vil også vinne.

Les mer

Ronnie Dela: – Det er skummelt å tenke på hvor sliten jeg var

Tilleggsinnhold

– Du snakket om seriegull før sesongen, ikke sant?

– Nei, jeg trodde Molde skulle vinne, jeg sa Klimt ville gjøre det vanskeligere. Men vi hadde elleve mennesker så sterke som Molde. Selv om vi har solgt Christopher (Clausen) og Aaron (Donam), kan vi bli med i høst. Vi har strøm av skader, er Fagermo enig.

READ  - Juridisk grått område

Det bringer ham til neste tema: sommerendringsmarkedet. I stedet for den utsolgte Sam Adekukpe og Aaron Donnam foretrakk han to etablerte navn. Der tok han med seg Leonard Sooda og Albin Marfelt.

I tillegg har erfarne, men skadde Nicolas Thompson (28) kommet fra Danmark for å forbedre kvaliteten på treningen og sikre “dekning” både på midtbanen og i vingen.

Til Leeds-solgte Christopher Claessen sier VIF-treneren at de først testet utleiemarkedet. Han tror Hawk har hatt en sjanse til gadgeten i de siste konkurransene og bruker beskrivelsen av 19 år gamle og 197 centimeter lange Magnus Zheng som “artilleriferdighet”.

– Nå trenger vi virkelig en ryggrad. Dette er en veldig farlig ting. Molde rapporterer om fire, to, Fagermo -klubber på hver side Nylig hentet Landslagsspiller Martin Lins til den posisjonen.

Les mer

Linz interesse ble bekreftet tidligere: – Vi spurte

Velerenka måtte bruke midtbanespiller Thompson i kampen mot Tromsey da Christian Portscrew ble suspendert.

– Vi kunne ikke “speide”. Det var tungt. Vi prøvde det samme. Jeg tror ikke vi var litt flinke i vinduet, ville bare komme med litt selvkritikk. Men vi gikk til et vindu som måtte selges og det var ikke penger til å gjøre noe, sier Vålerenga -sjefen.

– Men fikk Gleason og Dan mye penger?

– Selvfølgelig, men de selges ikke i april eller mai. Leeds gikk relativt fort. Som Aaron. Vi har ingen garanti for at pengene blir brukt. Som trener ser vi i markedet at jeg stopper. Det er her jeg tror Valerenka har gjort feil av og til. Man insisterer på at standarden er for liten, at man velger kortsiktige løsninger som ikke er nok, at den sitter på lange kontrakter, men som ikke gir valerianmedaljer og gull. Fakermo forteller meg deretter å ikke leke med guttene.

– Jeg er ikke en trener som henter inn spillere fra hele verden. Derfor vil Velerngas spillerlogistikk bli mye vanskeligere og smalere. Jeg var fast på det punktet hvor vi måtte skaffe spillere som var billige og ikke gode nok. Jeg klarte å motstå det, fortsetter Fagermo og erklærer:

READ  Romeo Beckham: - Berømt sønn vekker oppmerksomhet

– Da aksepterer jeg sjuendeplassen. Selv om miljøet ikke gjør det, tar jeg avføring i det. Jeg ville vinne gull med lokale spillere og offensiv fotball. Jeg kommer til å kjøre veldig hardt der. Syvende plass enn gjødselinvesteringer.

Les mer

Dolas får ny Valerenca -kontrakt – oppfyller “krav” for spilletid

I følge Fajermos estimater vil Velerenga bli de fire perfekte selgerne i 2019 – Glasen, Donnam, Sidera Ezuk og Odin Diego Holm – 12 i 2021. Nei. Glaeson og Tonn klokken 12.

– Viser den største endringen i det som skjedde. Det er helt bevisst, og derfor jobber jeg. Sjefen godtar det, og jeg tror fansen gjør det også. Så jeg håper laget fortsatt kan vinne medaljen, uten store utfordringer. Men vi må ha en ryggrad, sier Fakermo.

Høstplan Odin Diego Holm (18) å spille så mye som mulig. Dette betydde at Osama Zahroy ble løftet frem på venstre ving og Amor Lyoni ble flyttet til høyre. Vidar Krn Kjartansson har kommet tilbake med en skade for å erstatte Tromsø, noe som betyr at to tredjedeler av “Rolex-serien” er tilbake i aksjon mot vikingene på søndag.

Donam var utsolgt, og verken Lounie (2 mål på 14 kamper) eller Gjerthanson (1 av 7) har ennå ikke klassifisert Eliteserien.

– Vi ser på Lionie og tror han fortsatt var ti centimeter unna målet. Han var den fløyen som fikk flest sjanser i årets Elite -serie. Så han gjør akkurat det, men trenger et mål, og det bør være fem mål til. Men vi er så fornøyd med ham, sier Fakermo om signeringen av stjernen fra i vinter.

Se VG Live for ytterligere statistikk om Elite -serien.

Written By
More from Jakob Leif

Marihuana, Hajj | Politiet i butikken sendte hundepatruljer til guttene som hadde et “partnerskap”

De to unge mennene med “partnerskapet” ble opptatt da de så politiet...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *