Taliban knuste statuen – Viji

Bekjempelse av Taliban: Denne statuen av Abdul Ali Mazari ble ødelagt av Taliban. Bilde tatt 13. april 2011 i Bamiyan -provinsen.

Minoriteter i Afghanistan frykter for fremtiden. Ifølge nyhetsbyrået AB sprengte Taliban denne uken statuen av den tidligere lederen for Hazara -folket.

Publisert:

Statuen viser Abdul Ali Mazari, en leder for sjiamuslimsk milits som tilhører den etniske minoriteten Hazara. Han ble drept av Taliban under kampene på midten av 1990-tallet.

I følge A.P. Statuen ble detonert denne uken etter at Taliban fikk tilbake kontrollen over Afghanistan. AFP melder at statuen er halshugget, skriver NTB.

– Vi vet ikke hvem som ødela statuen, men det er forskjellige Taliban -grupper her, hvorav noen er kjent for å være brutale, sier en lokal til AFP.

Bilder på sosiale medier skal vise den ødelagte statuen.

Statuen var i den sentrale provinsen Bamiyan – den samme provinsen der Taliban provoserte internasjonal forargelse I 2001 detonerte de to uerstattelige Buddha -statuer.

Disse statuene er på UNESCOs verdensarvliste over kulturminner og er over 1500 år gamle. De ble ødelagt kort tid før USA gikk inn i Afghanistan for å drive Taliban ut.

Ødeleggelsen av kulturminner har flere ganger blitt ødelagt av krig og konflikt i verdenshistorien – mest for et formål. Les Mer om dette her.

Nyheten om statens eksplosjon kommer etter at Taliban ga en rekke løfter under en pressekonferanse tirsdag for å sikre landets sikkerhet. Blant annet sa de at oversettere som jobbet for utenlandske styrker ikke ville bli straffet. Og kvinners rettigheter vil bli respektert.

READ  Stopbuck Crisis Continues - Sandberg med Crazy Goalkeeper Error - VG

Fikk du med det? Ti ting du trenger å vite om Taliban

Ble utsatt for mange brutale angrep

Ifølge nyhetsbyrået Reuters Minoritetene i Afghanistan – Hazara -folket – har fortsatt grunn til å frykte for fremtiden.

– Da de sist styrte Afghanistan, ble Hazara -folket massakrert. Niyamatullah Ibrahimi ved La Trobe University i Melbourne, Australia, sa at de hadde undertrykt dem og tvunget titusenvis av mennesker til å flykte fra Afghanistan. Forsvarer.

I motsetning til sjiamuslimer, majoritetsbefolkningen i Afghanistan, er minoritetsbefolkningen mindre enn ti prosent. Gjennom historien har de blitt utsatt for diskriminering, forfølgelse og mange andre brutale angrep.

I april i år skriver NTB at syv hazaraer ble skutt og drept i blant annet Jalalabad, øst for landet.

Utforming av gatene: Taliban -medlemmer onsdag i Wazir Akbar Khan -området i Kabul.

Reuters: Minst tre mennesker er drept i en protest mot Taliban

Flere medier rapporterte onsdag om spente forhold i store deler av Afghanistan.

I følge Al Jazeera Blant annet fant store protester mot Taliban sted i den østlige afghanske byen Jalalabad. Ifølge Reuters ble tre mennesker drept og minst 12 ble skadet.

Byens innbyggere skal ha protestert mot at Talibans hvite flagg blir erstattet av svarte påskrifter på flere offentlige steder i stedet for Afghanistans svarte, røde og grønne flagg.

Ifølge nyhetsbyrået A.P. Taliban svarte med å skyte i luften. De skal også ha slått mengden med pinner.

“Vi vet at demonstranter har satt flagget igjen på et sentralt sted i Jalalabad, og det har skjedd sammenstøt med Taliban,” sa Al Jazeera -korrespondent Rob McBride til sin egen kanal.

READ  Konspirasjonsteoretiker utestengt fra gruppearbeid i Kongressen - NRK Urix - Utenlandske nyheter og dokumentarer
Written By
More from Jakob Leif

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *