– Tårene trillet – Viji

Glede: Burkitt Schorstein smilte da han satte seg på båten etter medaljeseremonien i Tokyo.

Tokyo (VG) Burkitt Schorstein (32) satt på båten og veltet i gråt etter Paralympics gullbåt søndag kveld.

Det var et følelsesmessig øyeblikk for helten i spillet – som ble et symbol på suksess, inkludert “No Limits” og “Shall We Dance”.

Etter å ha hilst alle rundt henne i reisemålsområdet i Tokyo, tar hun seg endelig tid til å snakke litt om seg selv:

– Dette er en lang reise for meg personlig. Det er nå 12 år siden jeg ble lammet i september. “Hvordan vil livet være?”, “Hvordan vil fremtiden egentlig være?”. Spørsmålene var mange. Nøkkelen til å løse dette er å erkjenne hva jeg er god til, hva jeg ikke er god til, hva jeg gjør, hva jeg gjør smart, og hva jeg ikke gjør selv. Hva jeg trenger for å hjelpe, hva jeg trenger for å bidra til andre, sier hun ettertenksomt.

Les mer

Burkitt Schorstein knuste sin rival og vant gull på Paralympics

– Å være så ærlig mot meg selv som mulig, å innrømme at ingen er gode alene. Den er ikke stabil på lenge. Å være dum er ikke lurt, sier hun – hun nevner umiddelbart et eksempel på at hun ikke er så smart at hun ikke ba om hjelp:

– Vi skulle på en 30 dagers tur med Lars Manson på “Ingen Grinser”. På den sjette dagen ble jeg sliten og besvimte ikke så smart. Det ville ikke ha vart for gruppen – hvis de hadde måttet ta meg til Snehetta i koma.

READ  Aksjemarkedet stuper til et høydepunkt på Wall Street - Robinhood stuper etter en steinete topp - E24
Tårer av glede: Birkit Skorstein lar følelsene flyte fritt på båten etter å ha krysset målstreken. Israelske Moran Samuel til venstre, han tok sølv, og franskmannen Natalie Benoit, til høyre, tok tredje.

– Så hva er trikset?

– Trikset er så nær din egen evne som mulig. Gi det du skal gi, men ikke vær dum, brenn deg i ting som ikke trenger å brenne deg. Jeg var veldig bekymret og håndterlig i å klare alt selv, men noen ganger hvis du tør be om hjelp, sier Scorstein klokt at du er din sterkeste.

Han snakker godt om landslagstrener Johan Floyd og takket være dette gullet, samt Olympic Rovers -dingsen Porsche, Christopher Bron og Olaf Duffde.

– Dette er menneskene jeg kontaktet nylig. Ikke familie og venner. Natten før løpet snakket jeg i Gazette. Jeg må takke disse menneskene.

Birkit Schorstein hadde planlagt å legge seg til klokken seks søndag morgen, men allerede våknet hun klokken halv fem.

– Da våknet jeg klokken 04.40. Og en liten opplæringsopplæring!

Les mer

Tap mot verdensmester: – Denne kampen er smertefull

Hun har vært lam i 12 år etter en mislykket operasjon. Og for ni år siden bestemte han seg for å bli den beste båtmannen i verden. På de siste Paralympics, for fem år siden i Rio, måtte han presse Sour til 4. plass. Det har hjemsøkt henne siden.

– Nesten hver dag siden den gang har jeg tenkt på den dagen. Og jeg har tenkt på det nesten hver dag siden.

– Sitter du ubevegelig på båten etter å ha krysset målstreken …?

– Jeg satte meg ned og gråt. Tårene trillet nedover kinnene hennes. Når du jobber hardt i mange år, har du mange harde dager. Det tok meg en stund å innse at vi gjorde det. Jeg visste at ingenting var bestemt før jeg kom i mål. Christopher Brune og Array Strandley gikk noen hundre meter fra målstreken ved OL. Det tok meg minst 20 minutter å finne ut av dette. Jeg kunne forstå måten Johan snakket og smilte på. Det var da det traff meg. Det var da jeg var glad. Det skjedde virkelig, det var ikke en drøm.

– Trodde du på denne planen da du startet den for ni år siden?

– Jeg håpet jeg skulle konkurrere. Men jeg turte ikke å drømme om gull. Etter hvert som veien ble utviklet, innså vi at det var mulig å fortsette å jobbe strukturert og systematisk. Jeg er heldig som er en del av et profesjonelt team som roinglandslaget. Da er det mulig. Vi har også kommet gjennom koronaen.

– Hva klassifiserer deg for dette?

– Jeg dro ikke. Jeg er aktivist. En perfeksjonistisk innsats. Det kan ha sine mangler, men i dag ga det meg en gullmedalje. Jeg kan definitivt være lei av å jobbe. En coach spurte meg en gang om å gå til en psykolog fordi jeg er så perfekt og detaljert.

Dødsfall: Ingrid Aun Malvik, venn av Brigitte Schorstein, var ordfører i AB Showcase i Trondhelac. Her er hun hos Jonas Care Store. Båten til Scorstein er oppkalt etter Aun, som omkom i en båtulykke for to år siden.

– Hva betyr det for deg at din døde venn Ingrid Aun var med deg som navnet på båten din?

Scorstein ser ned.

– Ingrid er med meg hver dag. Jeg savner Ingrid så mye. Hun er så positiv, så avansert, hun har ingen grenser. Hun døde kort tid før hun kvalifiserte seg til Tokyo. Jeg vet ikke om jeg kan være stille. Det var som veggen falt i livet mitt. Sorg er en merkelig tilstand som kommer.

READ  Norsk politikk, Alta | "Chef Bastard" om svingninger:

Han mener trener Johan Floyd var medvirkende til å overvinne dette:

– Johan er en god og kjærlig leder. Han var med meg gjennom mange vanskelige stunder. Ingrid ville være her, og jeg føler at hun er her uansett. Hun bor i hjertet.

Burkit Schorstein forteller alle detaljene om hva de har jobbet med i mange år; Trening, utstyr, vaner, varme, fuktighet, ernæring, høyde …

– Det er mange lange og vanskelige økter.

– Hva skal du gjøre nå?

– Jeg vet ikke. Jeg har til og med planlagt et minutt for at denne finalen skal finne sted i Tokyo. Ikke sikker på hva jeg skal gjøre nå. Ja, jeg skal på padleferie i Nord -Norge.

Written By
More from Jakob Leif

Våtmark – Tre personer ble alvorlig skadet etter et angrep på et VG

Den svenske statsministeren Stefan L ஃப் fven fordømmer angrepet i våtmark og...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *