“The Cryptoman” – Ingen nye prøvelser:

Han blir beskrevet som rolig og ydmyk. En kreativ sjel, en som bryr seg og er involvert i samfunnet rundt seg. Å være interessert i en ting, så noe annet.

Men fremfor alt blir han beskrevet som snill.

Så det var et stort sjokk for de som kjente og kjente ham at 32-åringen fra Romeri ble arrestert av politiet 7. mai og til slutt siktet for kidnapping av Anne-Elizabeth Hagen.

I pressen kalles den romanske mannen nå “Crypto Man”. 32-åringen er av politiet knyttet til den drapssiktede Tom Hagen (70), selv om forholdet mellom dem ikke har blitt nøye navngitt. Hans livvakt, Doug Svensson, sier at “kryptomannen” ikke er helt klar over anklagene mot ham.

32-åringen har vært i kontakt med mange venner og bekjente. Noen vil komme med uttalelser i media, men høyttalere beskriver ham som en god mann som ikke vil være sentrum for oppmerksomheten.

MET: Mannen anklaget for kidnapping i 30-årene og Tom Hagen har møttes flere ganger. Kunnskapsrike kilder om møtene forteller Doklatet hvorfor de to møttes. Video: Wetlock / Bones / Roseland
Se også

Gikk på prestisjetunge skole

Mannen vokste opp i Romaric, og klassekamerater sier at han ikke gjorde mye for seg selv.

– Han ble ansett som snill og veldig rolig, forteller en av dem til Docladet.

Møt her: Crypto man møter Tom Hagen på arbeidsplassen sin i Future Business Park. Foto: Lars Ewind Bones / Docladet
Møt her: Kryptomannen møtte Tom Hagen på jobben i Future Business Park. Foto: Lars Ewind Bones / Docladet
Se også

32-åringen gikk på en prestisjetung skole i Oslo. Han har vært tilknyttet campus i lang tid, men skulle aldri ha fullført hele kurset.

En tidligere klassekamerat beskriver ham som en god fyr.

– Han var inne og ute i mange år, men så plutselig var han borte. Det er fornuftig at han gjør andre ting på nettstedet, men den tidligere klassekameraten sier at han ikke visste at han var så interessert i kryptovaluta, og beskrev arrestasjonen som et “sjokk”.

READ  - Helt enorm prestasjon - VG

Forsvarer Doug Svensson sier til DocLead at han ikke har hatt noen henvendelser med sin klient siden juli.

– Det har vært totalt fire henvendelser, husker jeg, sier han.

– Last

32-åringen ble opprinnelig siktet for drap eller medvirkning til drap, men ble senere overført til grov kidnapping etter en tiltale. Samtidig blir den første siktelsen aldri droppet.

– Han er siktet for begge deler. Så han har flere anklager enn Hagen. Men politiet sa at drapsakt ikke gjaldt, og at det bare var en formalitet.

Defensiv: Doug Svensson, 32, er tiltalte i Hagen-saken. Foto: nrn E. Borgen / NTB
Forsvarer: Doug Svensson, 32, er tiltalte i Hagen-saken. Foto: nrn E. Borgen / NTB
Se også

Kidnapperen var aldri forberedt på forvaring og har alltid vært en fri mann.

I motsetning til Tom Hagen og hans tre barn, er han positiv til å snakke med politiet og spørre om det er ønskelig.

– Han sier at dette ikke har noe med ham å gjøre. Han sliter med dette, og det sier seg selv. Det er ikke bra, det er en stor belastning, sier Svensson.

Docledet vet at politiet var spesielt bekymret for alle mannens elektroniske enheter, og at det på grunnlag av siktelsen var gitt tillatelse til å beslaglegge datamaskiner, mobiltelefoner og andre enheter. Påstanden er at politiet har tilgang til personens kontoer andre steder på sosiale medier og internett.

Docbladet visste at Hagen-familien mistenkte at bortføringen hadde noe å gjøre med forsvinden av Anne-Elizabeth Hagen.

Det skjedde: Tom Hagen ringte Anne-Elizabeth åtte ganger dagen hun forsvant. I denne videoen finner du detaljer om alt annet som skjedde den dagen. Video: Mary Roseland
Se også

Crypto-Interes

Som dokumentert Tidligere avslørt Tom Hagen (32), et av Tom Hagens selskaper, kontaktet Item AS og ba et møte om å foreslå en forretningside som skulle håndtere kryptovaluta bitcoin. “Kryptomannen” skal ha forestilt seg at Tom Hagen kunne investere i utvinning av varen AS-kryptovaluta.

READ  Rask leirkart over Norge

To av dem var formelle møter, holdt i slutten av 2017 og tidlig på 2018.

Mannen var i kontakt med flere eksperter på kryptovaluta N.R.K.. I en av tekstmeldingene som får tilgang til kanalen, skriver mannen at han ikke har nok kunnskap om kryptovaluta, og det er derfor han kontakter disse ekspertene.

Selv på tidspunktet Anne-Elizabeth forsvant sporløst, var personen som ble anklaget for bortføringen veldig interessert i kryptovaluta. Han har blant annet kommentert innlegg på en Facebook-side om temaet, men er veldig aktiv på den siden.

I februar 2019, i en kommentar til bitcoin-sporing, skrev han: Hvis det ikke var noen kontroller, ville kriminelle være helt fritt til å gjøre det de ønsket … I dag har kidnapping blitt så mye lettere fordi folk trenger uoppdagelig krypto. “

Avhørt som vitne

Politiet mener personen har IT-ferdigheter og kunnskap om kryptovaluta. Dette er viktig for politiet fordi løsepengekravet til 90 millioner kroner ble stilt i kryptokurrency Monero.

32-åringen ble først avhørt som vitne i saken. Hagens forståelse av kryptovaluta og hvordan den fungerer, er beskrevet her, på det laveste nivået, av DocLadet.

Under rettssaken avslørte Hagen angivelig at han hadde liten forståelse for teknologi. Swine Holden, Tom Hagens livvakt, diskuterer også data som klientens evner Veldig begrenset.

Duckbladet har sendt en rekke spørsmål til Øst politidistrikt om kryptomannens rolle i Hagen-saken, som svarer på følgende i en e-post:

“Denne påstanden venter til den til slutt blir henlagt av High Court. Av hensyn til etterforskningen har vi ingen mening om de andre spørsmålene.”

READ  Barack Obama - "Et lovet land"
Written By
More from Jakob Leif

Hjemmekontor for møbelprodusenten Acornes bidro til den enorme veksten

Artikkelen fortsetter under annonsen – Det var dramatisk i mars og april,...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *