Tina Jurkenson myrdet – Politiet fjernet fra høylisten

Stavanger (Docladet): I 21 år har politiet lett etter svaret på drapsmysteriet som ligger som et åpent sår i Stavanger. Hva skjedde med Tina J ர்க rgensen som forsvant på vei hjem etter 24. september 2000.

En måned senere ble han funnet død i et kum utenfor en krigskirke 30 km nedenfor Pybruwa i Stavanger.

Hva som skjedde natt til september og måneden etter er fortsatt et mysterium. En person er nå mistenkt for drapet på Tina og siktet for drapet på Birkitte Dengs. Han nekter for å være involvert i drapene.

Var på A-listen

I årevis har journalist og forfatter Erland Frafjord gravd frem det uløste drapet. I 2017 ga han ut boken “When Tina Was Killed”. Allerede her peker han på 50 -årene som en potensiell synder.

Grunnlaget for hans referanse til boken er en ny anmeldelse av saken i 2013. Politiet sto deretter igjen med en A -liste med syv “Alibi -kandidater” – en av dem var siktede. Han ble deretter avhørt to ganger – en i februar og en i mars 2013, sier Frafzord til Dagblatt.

Scene: Politiet under Pybruwa på Crossholmen i Stavanger i 2000. Foto: Alf of Hansen / NTP
Vise: Politiet under Pybruwa på Crossholmen i Stavanger i 2000. Foto: Alf of Hansen / NTP
Se også

Alibi -kandidatene ble av politiet ansett som potensielle kriminelle og hadde ikke et Alibi i den perioden de tror Tina ble drept. Men nå førte ikke plasseringen av den mistenkte mannen på listen politiet nærmere en løsning den gangen.

– Han ble til slutt droppet som Alibi -kandidat. Politiet sa at vi avhørte flere vitner mot ham. Basert på den samlede vurderingen har vi kommet til at han vil ende opp som en Alibi -kandidat, sier Frafjord.

Ensomhet: Mannen som er dømt for drapet på Birkitte Dengs og den mistenkte i drapet på Tina J ர்க rgensen beskrives som å ha mange eiendeler. Video: Anton Lear. Reporter: Ralph Lofstadt.
Se også

– Mange likheter

Ifølge forfatteren ble mannen, som ble varetektsfengslet i fire uker fredag, avhørt i juli 2001 – mindre enn et år etter at Jurkenson ble drept. Ved dette og to henvendelser i 2013 sa Tina den savnede helgen og hva hun gjorde i disse dager.

READ  Howland ble nummer tre etter den nye supermålet - VG

Til tross for politilisten og mistanken, betrakter Frafford nå ikke personen politiet fokuserte på, mest sannsynlig en kriminell.

Inntil veldig nylig ville jeg ikke rangert ham som topp 3 -kandidaten, men i bunnskiktet. På den annen side, hvis han kan bevise at han drepte Birkitte, øker sjansene betydelig fordi drapene er så spesielle og tilfeldige. Det er mange likheter, sier forfatteren.

Renter: Tiltalte i Birkitte Dengs har blitt varetektsfengslet i fire uker med brev, besøk og medieforbud. Video: Julie Tron. Reporter: Julie Tron og Audon Hugheskal.
Se også

Det er ingen pålitelige bevis

På grunn av de mange utfordringene knyttet til bevis og ledetråder, tror han fortsatt at politiet kommer til å reise seg når Tina starter den personen som mistenkt i saken. Mange av funnene i denne saken er allerede henlagt.

– Mange ting er ødelagt i Tina -saken. Klær, ting funnet i bassenget – hvis du hadde muligheten til å analysere dette med dagens DNA -teknologi, lurer du kanskje på hvor saken hadde vært nå, sier Frafzord.

Han var i Stavanger da Tina Jorgensen ble drept, men den mistenkte forklarte tidligere. Samme natt som J ர்க rgensen forsvant, kolliderte den mistenkte med en taxi i sentrum av Stavanger.

Han ble også dømt for å ha avslørt tidligere episoder og sa ifølge politiet at han ville sitte på huk og at han ikke var farlig. Det samme mønsteret ble sett i et bråk i Stavanger samme natt som Tina forsvant, sier forfatteren.

Written By
More from Jakob Leif

Han vil stoppe disse konservative søksmålene – VG

Arbeidere: Ap-leder Jonas Kahr Ster har en plan for hva han vil...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *