To vaksiner smittet i Oslo – milde symptomer kan indikere sikkerhet

Det er allerede kjent at beboeren i Elingsruthgemmet er smittet etter fullvaksinering. Innbyggere i Manglerutzmet har også blitt bekreftet å være smittet etter å ha mottatt to doser.

Begge tilfellene ble oppdaget i forbindelse med sporing av infeksjonen etter at personalet på sykehjemmene ble funnet å være smittet. Den ene av beboerne har litt redusert allmenntilstand og den andre har ingen symptomer.

– Dette kan indikere at vaksinen er aktiv, og at den er ment å forhindre alvorlig sykdom, Sier Helge Jackman, byrådirektør ved Sykehjemsbyrået.

Nuxstat: 5 prosent kan være smittet

Vaksiner som brukes på sykehus i Norge har en effekt på rundt 95 prosent mot sykdomsutviklingen hos vaksinerte mennesker, forklarer Espen Nuxstad, assisterende helsedirektør.

– Dette betyr at rundt 5 prosent av de som blir vaksinert kan være smittet med koronaviruset, men de fleste av dem har et mildt forløp av sykdommen fordi de fremdeles er beskyttet mot vaksinen., Sier Naxstad til NTP.

Funnene viser at det er viktig for fullvaksinerte beboere å bli testet og isolert hvis de er i nærkontakt med en smittet person, sa Sykehjemsbyrået i en uttalelse. Dette er i tråd med anbefalingene fra Helsedirektoratet og National Institutes of Public Health.

Det er foreløpig ikke kjent om vaksiner beskytter mot spredning av viruset og nye infeksjoner.

Utvikling av infeksjon

Infeksjoner øker på sykehus i Oslo. Mer enn 121 ansatte er nå i isolasjon. Denne uken vil sykehjemtjenesten tilby 2150 astrogenogennivåer i kritisk helsevesen.

– Når alle vaksinasjoner er satt opp, gir sykehjemmet mindre enn 50 prosent vaksinasjonsdekning til alle helsearbeidere i byrået. Jackman sier at vi ikke vet når de ansatte vil få flere vaksiner.

READ  Skuffende, for ille - for ille å se - VG

Dette kan føre til mer sykefravær, da den astrogene vaksinen har litt flere bivirkninger enn andre som brukes i Norge.

– For å unngå oversykefravær samtidig, er det viktig å vaksinere ansatte over tid, sier Jackman.

Written By
More from Jakob Leif

Fortsatt sterk prisvekst i USA – E24

Inflasjonen for amerikanerne fortsatte å stige i juli. Se også OversiktMario Anzuni...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *