Truende e-postmeldinger blir sendt til velgerne

Oppdaterer dockbladesaken.

FBI rapporterte torsdag kveld at demokratiske velgere i minst fire sofistikerte stater, inkludert Florida og Pennsylvania, har blitt truet av noen som hevder å være den høyreekstreme gruppen Pride Boys.

FBI sier at en e-post advarer “vi tar deg” hvis mottakerne ikke stemmer på president Donald Trump ved valget 3. november.

John Radcliffe, den øverste amerikanske etterretningssjefen, fortalte på en pressekonferanse at han mente Iran sto bak e-postene.

“Vi ønsker å advare publikum om at vi har identifisert to utenlandske aktører, Iran og Russland, som har handlet for å påvirke opinionen om valget,” sa Radcliffe på en pressekonferanse.

FBI mener Iran står bak e-postene, men Russland har også innhentet velgerinformasjon.

– Massepost

Ifølge FBI har både Iran og Russland tilgang til informasjon om statens velgerregistrering, som forteller om partitilhørighet, og kan inneholde e-postadresser.

FBI sier at disse adressene skal brukes på nytt i en massepost, der avsenderen vet hvilken kandidat han stemmer på.

Advarsel: Iran advarer USA: Iran advarer USA og president Donald Trump mot å begå “strategisk feil” Dette ble rapportert av nyhetsbyrået AFP.
Se også

“Ekte

– Leder for etterretning sa på en pressekonferanse at utenlandske aktører bruker denne informasjonen i et forsøk på å villede de registrerte velgerne.

Han fortsatte med å si at e-post ble sendt til velgere som “truet president Trump før valget, skapte sosial uro og svertet ham.”

Radcliffe påpekte på pressekonferansen at de amerikanske velgernes stemmer er trygge under valget.

READ  - Helt unødvendig - VG
Written By
More from Jakob Leif

Arsenal scoret viktige langdistansemål mot Butt

Villarreal 2-1 Arsenal Torsdag kveld var det duket for den første kampen...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *