Truer med å saksøke Trump-administrasjonen – VG

Tydelig samtale: New York statsadvokat Ledia James vil ikke akseptere at New York Corona-vaksinen ikke vil være tilgjengelig når den er klar. Foto: Kathy Villains / A.P.

New York statsadvokat Lydia James forbereder seg på å saksøke Trump-administrasjonen hvis koronavaksinen ikke blir produsert.

Trusselen kommer etter at president Donald Trump holdt en pressekonferanse for første gang siden valgkvelden. Der snakket han om den kommende koronavaksinen, som han håper vil være tilgjengelig for folk flest i april.

– Millioner av nivåer åpner døren. Tidlig i april, av politiske årsaker, vil vaksiner være tilgjengelige overalt unntatt New York. Dette er fordi guvernøren ikke stoler på vaksiner. Vi vil ikke løslate dem der før de godkjenner det, det gjør vondt for meg, Trump.

Les mer

Trump på vaksineprodusent: – En uheldig uttalelse

Bakgrunn for denne rapporten Ifølge CNN er det uenighet om hvordan vaksiner skal distribueres. New Yorks guvernør Andrew Cuomo skal ha vært veldig skeptisk til den føderale regjeringens planer Distribuer vaksiner gjennom private apotekskjeder.

– Vi kan ikke gi den til en stat som ikke gir den til folket akkurat nå. “Jeg kjenner innbyggerne i New York, og jeg vet at de liker det,” sa han.

Legemiddelselskapet Pfizer og bioteknologiselskapet Bioendech ga ut en rapport denne uken Vaksinekandidaten er mer enn 90 prosent aktiv mot koronavirus.

Om vaksinerasen: Disse vaksinene er tillatt i minst ett land

Disse uttalelsene gikk ikke nøyaktig med statsadvokaten i staten.

– Vi håper Biden-Harris-administrasjonen vil sørge for at et tilstrekkelig antall vaksiner er tilgjengelig i New York når det er en fullt utviklet Govt-19-vaksine slik at staten kan få immunitet. Hvis vaksinen kommer på slutten av Trump-administrasjonen, hvis presidenten vil spille med folks vilje, vil vi saksøke, vi vil vinne, Sier Lydia James i en uttalelse.

READ  Solberg og Stair garanterer ikke oljeinspeksjon

– Dette er ikke annet enn hevnadferd fra en “halt andepresident” som vil hevne seg på de som motarbeider hans politikk, mener James.

Les mer

Paret bak vaksinen som gir verden håp

En president er en såkalt “halt and” fra det tidspunktet en annen president blir valgt til han eller hun blir innviet. Den sittende presidenten har alle makter knyttet til presidentskapet, men må i prinsippet “sitte på båten” fordi en annen president ble valgt.

Les mer

Kamp i seks stater: Dette er Trumps sak

Joe Biden skal ha erklært seg som vinner av det amerikanske presidentvalget, men Donald Trump har ikke innrømmet nederlag.

Den nåværende presidenten har anlagt en rekke søksmål mot flere stater, og har inngitt en rekke udokumenterte beskyldninger om valgsvindel. Han gikk ut av pressekonferansen fredag ​​uten å svare på spørsmål.

VG Rabattkoder

Forretningssamarbeid med Kickback.no

Written By
More from Jakob Leif

Valget i USA 2020: – Det vekker oppmerksomhet

På lørdag ble Joe Biden offisielt kåret til vinneren av det amerikanske...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *