Trump har saksøkt advokaten for milliarder

Dominions advokat, Sidney Powell, et stemmeapparatfirma, er saksøkt for nesten 11 milliarder dollar, og hevdet 1,3 milliarder dollar i erstatning for det de kaller “ville og beviste falske påstander” – Powells påstander om at presidentvalget i desember var rigget.

Det skriver Wall Street Journal Fredag ​​kveld. Søksmålet på 124 sider ble anlagt ved den amerikanske domstolen i Colombia. Avisen rapporterte at saken ble anlagt i tingretten.

Selskapet sa i en søksmål anlagt ved føderal domstol i Washington, D.C., at “Dominion gjør dette for å fikse utseendet det skapte.”

– Hacking av datamaskiner

Under en pressekonferanse i november i fjor ble den i stor grad skjult av advokat Rudy Giulianis. Svart svette rant nedover ansiktet hans, Powell sa blant annet at det var en global konspirasjon som til slutt førte til at Biden stilte til president.

Han la til at tidligere Venezuelas president Hugo Chavez, som døde i 2013, kan ha vært involvert i å hacke seg inn på datamaskiner som angivelig bidro med millioner av stemmer fra Trump til Biden.

Svette går: Trumps advokat Rudy Giuliani svettet voldsomt på pressekonferansen, som spredte seg på sosiale medier. Video: Abby
Se også

– Inhalert

I dette tilfellet hevder Dominion å ha spredt falske beskyldninger om valgsvindel for å “berike seg økonomisk, heve sin offentlige profil og engasjere seg i Donald Trump.”

– Som et resultat av baktalende løgner har Dominions grunnlegger, Dominions stab, Georgias guvernør og Georgias utenriksminister blitt trakassert og truet med livet av Powell – som allierte og media for å ha bestemt seg for å fremme en falsk historie. Det Denver-baserte selskapet hevder i denne saken at Dominion hadde store skader.

READ  Jakob Ingrikitson Sick - Bislett-spill skal droppes - NRK Games - Sportsnyheter, resultater og kringkastingsplan

I følge The Wall Street Journal har Powell ennå ikke kommentert saken.

Dominion ga telleverktøy til mange amerikanske stater. Konkurransen har også inngitt smarte saker mot flere personer som har kommet med påstander om valgsvindel.

Mange svarte

I november sa Powell til Newsmax-nyhetskanalen at tre millioner døde mennesker hadde stemt ved valget. Han sa også at den georgiske regjeringen Brian Kemp og utenriksminister Brad Raffensberger hadde mottatt penger for å forstyrre valgresultatet.

– Vi har mange bevis. De er imponerende og helt vanskelige, sa han.

Mange svarte på rapportene. Tidligere regjering og Trump-rådgiver Chris Christie Han kalte påstandene sine for en “nasjonal feil”.. Fox News-programleder Tucker Carlson ba om de såkalte kildene, men mottok den ikke.

Gikk distansen

Endelig Donald Trump er nokEtter den nevnte pressekonferansen ble det klart at Powell ikke lenger tjente som president.

Sidney Powell følger sin egen lov. Han er ikke medlem av Trumps juridiske team. Han er ikke presidentens personlige advokat, »skrev Trumps advokater Rudy Giuliani og Jenna Ellis i en uttalelse.

Sydney Powell fortalte CBS News at han forsto avgjørelsen og at “han vil kjempe lovlig for Trump og andre republikanere hvis stemmer ble plyndret i en stor svindel.”

– Frykt: Den amerikanske korrespondenten Waggard Quale snakker om situasjonen med Donald Trump. Reporter: Einstein Chadre.
Se også

Trump: Endret utstyr

Denne helgen publiserte Washington Post et innlegg En samtale mellom Donald Trump og Brad Rafensberger, Som har det ultimate ansvaret for å gjennomføre valg i staten Georgia. I samtalen ber Trump ham om å “finne 11 780 stemmer” som kan endre utfallet av valget der.

– spør. Dette er hva jeg vil: Jeg vil finne 11 780 stemmer, noe som er mer enn vi har. “Vi vant staten,” sa Trump til Rafansberger i en telefonsamtale fra avisen.

I samme samtale sier Trump:

– De bytter ut utstyr på Dominion-maskiner. Du vet, det er ikke lovlig, sier han.

Rafensberger, en republikan som Trump, forklarte at avstemningen i Georgia hadde blitt talt tre ganger og at den offisielle avgjørelsen var riktig. Resultatet viser at i Georgia vant Joe Biden med en margin på 11 779 stemmer.

– Livet er tilbake

1. juledag ble det avslørt at forsvarssekretæren i Dominion saksøker Trump-kampanjen etter å ha mottatt drapstrusler som følge av påstand om valgsvindel.

Eric Coomer, Dominions forsvarsdirektør, skriver til NDP at han ønsker å få livet tilbake etter at Dominions utstyr ble ødelagt som følge av beskyldninger om valgsvindel.

Kumar blir tiltalt i Trump-kampanjen av advokatene Rudy Giuliani og Sidney Powell og de konservative mediene Newsmax og One America News.

Written By
More from Jakob Leif

Nye inngangsregler – Gjelder mandag 26. juli – NRK Norge – Oversikt over nyheter fra hele landet

Denne artikkelen er mer enn en måned gammel og kan inneholde utdaterte...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *