Trump sier at han vil forlate Det hvite hus bare hvis velgerne velger Joe Biden – VG

Møte: Etter å ha takket amerikanske militærledere i utlandet, svarte USAs president Donald Trump på spørsmål fra pressen torsdag – for første gang siden valget. Foto: POOL / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

USAs president Donald Trump har lovet å respektere resultatet av valgdeltakelsen 14. desember. Han erkjente imidlertid at antallet ikke var nok til å beseire Lukashenkos regjering og sa at han ikke ville delta på innvielsen.

14. desember svarte Trump på et reporteres spørsmål om at han gjerne ville vite om han ville forlate Det hvite hus hvis velgerne bekreftet seieren for Joe Biden, “Selvfølgelig vil jeg, og du vet det.”

– Men i så fall vil de gjøre en feil, sa han, og han tror det vil “skje mye” innen den fører til dette.

Uttalelsene kom da Donald Trump svarte på spørsmål fra pressen i Det hvite hus for første gang siden valget 3. november torsdag. Nyhetsbyrå AP skriver. Trump ble tydelig irritert av en rekke spørsmål da en av journalistene gikk inn mens han snakket om valgsvindel:

– Ikke snakk til meg sånn. Du er en lettvekt, jeg er USAs president, og snakk aldri med presidenten slik.

Trumps motstander Joe Biden er erklært vinneren av det amerikanske presidentvalget. Imidlertid er det offisielt 538 velgere fra 50 stater Hvem utnevner presidenten.

Bakgrunn: Sånn sett er det mulig Trump kan endre valget

De nomineres av hver stat etter at valgresultatet er godkjent, og de vil stemme 14. desember.

Velgerne må følge velgernes preferanser og stemme på den vinnende kandidaten i sin stat. Per i dag har Biden 306 velgere mot Trumps 232.

READ  Coronapas - Coronapas til frisøren?

– Jeg vil ikke si mer

Reuters skriver at Trumps uttalelser torsdag kveld var for nærme til å innrømme at han kan ha tapt det amerikanske presidentvalget.

Likevel gjentok presidenten at han ikke innrømmet noe valgnederlag og gjentok sin tro på at det var utbredt valgsvindel.

– Å anerkjenne valgnederlag ville være en veldig vanskelig oppgave, sa han Washington Post.

Trump Lag har anlagt søksmål for å utfordre valgresultatet i flere stater. Men de presenterte ikke bevis for omfattende og systematisk valgsvindel.

– Hvis media er ærlige og de store teknologibedriftene er rettferdige, vil det ikke engang være en konkurranse. Jeg ville vunnet med et stort antall stemmer, jeg ville vunnet med et stort antall stemmer, men det er ennå ikke kunngjort, fortsatte Trump – som resultatene viser:

Biden skriver at han fikk rundt seks millioner flere stemmer enn Trump ved valget Verge.

Les mer

Trump-venn og kontroversielle medier til VG: – Jeg tror ikke han vil gi opp

Trump vil ikke svare på om han vil delta på Joe Bidens innvielse i Washington, D.C., 20. januar:

– Jeg vil ikke svare på det ennå. Jeg vet svaret, jeg vil være ærlig, men jeg vil ikke si ennå, han svarte på spørsmålene om å følge tradisjonen og delta.

Da Trump tiltrådte i januar 2017, deltok hans forgjenger Barack Obama seremonien:

Trump er kanskje den siste sjansen

Det har vært Det ble spekulert i at Trump-leiren ville prøve å kontrollere valget 14. desember. I teorien kunne de gjøre det hvis de overtalte statlige tjenestemenn til å sende andre velgere enn de som ble anbefalt av valgresultatet.

READ  USA har bekreftet angrep på biler i Kabul

Mange stater der utfallet er veldig likt – og hvor Trump saksøker mot avgjørelsen – blir kontrollert av republikanerne.

– Dette er ikke helt umulig ved lov, men den 240 år lange historien om valg refererer til utnevnelse av velgere av statlige tjenestemenn i samsvar med utfallet av valget, sa Todd Landman, en tidligere professor i statsvitenskap i USA.

For å vinne, må Trump og hans advokater overbevise den valgte statsregjeringen om at det har funnet sted store valgsvindel. Den Den amerikanske grunnloven tillater dem å gjøre det Hvis gjennomføringen av valget kan klassifiseres som “mislyktes”, utnevn velgerne selv.

VG Rabattkoder

Forretningssamarbeid med Kickback.no

Written By
More from Jakob Leif

Steen Flip: – ரக Hemmeligheten om sen kveld

Ja! I dag kommer jeg rent under 31 år og feirer med...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *