Trump tar et sterkt standpunkt

Joe Bidens ledelse i TV2s gjennomsnitt har blitt kraftig redusert i de siste målingene i USA. Demokratene leder med 5,8 prosentpoeng, mot 7,2 poeng for to dager siden.

– TV2s valganalytiker Derje Sorensen sier dette er veldig dramatisk og løpet kan være mer åpent enn vi noen gang har sett.

Samtidig insisterer Sorensen på at ingenting annet kan gjøres for Trump snart. Presidenten har samlet seg kraftig blant republikanske velgere de siste dagene, men Biden stoler også på at velgerne skifter sider.

– Hvis Trump vil eskalere ytterligere, må han endre det litt negative utvekslingsforholdet med Pita. Det krever.

Denne trenden peker imidlertid på et mye mykere løp enn det var før forrige debatt.

– Vi går mot en situasjon der det er vanskelig å kåre en vinner, sier Sorensen.

Hvis Florida røyker for Biden, avhenger det av tippstatene i Midtvesten. Der betyr lokale regler at det vil ta lang tid å telle stemmene.

Husk at Biden kan få mer enn 4 prosent av stemmene, men vil fortsatt miste kampen om Det hvite hus.

Skjeve stillinger

Trump tar Arizona fra Trump og får 11 nye velgere. Grafikk: Helge Knutson / TV2

Trump tar Arizona fra Trump og får 11 nye velgere. Grafikk: Helge Knutson / TV2

Blant de tippende statene har Trump kommet tilbake til sin “førstelinjeaffensiv” – statene han vant med knappeste margin i 2016. I dag snapper Trump Arizona og 11 velgere fra Biden State. Dermed har Trump 231 velgere og Biden har 307 velgere. Trump trenger 39 flere velgere for å bli president. Hvis han tar Florida, får han 29 nye velgere, og han har det bra. Som tabellen nedenfor viser, er det praktisk talt ett dødt løp i pensjonisttilstanden.

I den “andre forsvarslinjen” styrker Trump også sin posisjon. Den mykeste av disse statene er North Carolina, hvor den varierer med 2,26 prosentpoeng.

Blå stater i spillet?
Hvis avstanden blir for liten nasjonalt, er det viktig å følge de bredere vippestatene. Kan Trump for eksempel få et angrep på de blå statene som er uten tvil de tryggeste?

– Vi må fokusere mer på Nevada og Minnesota, sier Derje Sorensen. Han er spesielt interessert i Minnesota, som lenge har vært i sentrum for Trumps “lov og orden” -strategi med opptøyene. Nå svekkes antallet demokrater i staten.

I Nevada har pilene nærmet seg et tett løp i flere uker, og i dag nærmer de røde og blå kurvene seg virkelig. Samtidig er det fortsatt noen måter for Python før situasjonen endres dramatisk.

Nylige målinger
TV2s vektgjennomsnitt viser nå jevnere flyt enn nettsteder som RealClearfolix og Nate Silvers FifthTide.com.

– Nate Silver Average er basert på målinger tatt over en veldig lang periode. Gjennomsnittet vårt fanger hovedsakelig målingene som ble publisert etter den siste diskusjonen, forklarer Derje Sorensen.

Han sier de neste dagene blir spennende.

– Den store testen blir i ettermiddag og kveld. Det er så mange dimensjoner at vi får den beste følelsen av hvor vi skal.

READ  Dette er de nye aktivitetene - VG.
Written By
More from Jakob Leif

Juventus satte en stopper for Milanos drømmeserie – VG

(AC Milan – Juventus 1-3) Jens Betterhawk (21) fikk en sjanse for...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *