Trump veto ned på Kongressens forsvarsbudsjett

Et flertall i både Representantenes hus og senatet i desember betyr at Trumps veto kan erstattes.

Som sådan er det første gang på nesten fire år at Trump er president.

Budsjettet godkjent av de folkevalgte og Trumps signatur er 740,5 milliarder dollar. Dette er mer enn 6500 milliarder kroner.

Forsvarsbudsjettet vil spare 17,5 milliarder dollar om dagen for neste års militære utgifter. Trump har gjentatte ganger truet med å nedlegge veto, og da fristen for å signere 1. juledag gikk ut, holdt han sitt løfte.

“America First”

– Det klarte ikke å integrere viktige nasjonale sikkerhetstiltak, inkludert regler som respekterte våre soldater og vår militære historie, og stred mot min administrasjons innsats for å sette USA i forkant av våre nasjonale sikkerhets- og utenrikspolitiske aktiviteter.Trump sa i en uttalelse til Representantenes hus.

Budsjettstemmer viser to tredjedels flertall i begge kamre for å erstatte president Veto.

Trump har nedlagt veto mot regningene åtte ganger før, og de sto alle sammen.

Krevde handling på Facebook

Budsjettet baner vei for amerikansk forsvarspolitikk, som tilbyr en lønnsøkning på 3 prosent for amerikanske soldater. Det vedtatte forslaget strider mot Trumps muligheter i en rekke spørsmål, inkludert utenrikspolitikk.

Trump har også krevd at Kongressen skal slå ned på sosiale medier, som Twitter og Facebook, som sier at de motarbeider seg selv og republikanerne i budsjettprosessen.

Han koblet vetoretrusselen og sa at budsjettforslaget ville gjøre det mulig å fjerne navnene på tidligere sørstatsgeneraler fra ti militærbaser.

Hindrer tilbaketrekning fra Tyskland

Den siste versjonen av budsjettet er i strid med Trumps ønsker mange steder. Budsjettforslaget stopper Trumps planer om å trekke amerikanske tropper ut av Tyskland.

READ  Cron valutakurs, valuta | Kronen er slått: går rett ned

Forsvarsministeren må først presentere en analyse av konsekvensene av en slik beslutning, og deretter ta minst 120 dager å bringe en av de 34 500 soldatene hjem.

Forsvarsbudsjettet søker å begrense eller på annen måte skape vanskeligheter for Trumps planer om å trekke amerikanske tropper ut av Afghanistan og Sør-Korea.

Written By
More from Jakob Leif

– Husk godt smil – VG

EX-VIF-TIPS: Loudon Sheldon døde hjemme hos ham fredag. Foto: Magner Kirkness Tidligere...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *