Trykkprøveevne i Bergen – Drypptest for isolasjon – Viji

Svært smittsom: Med 117 infeksjoner fra den forrige smitterapporten, har Bergen satt tidlig rekord i 2021.

Torsdag hevet nordmennene en ny epidemirekord i Norge. Mange kommuner kjemper nå mot epidemien etter skoletid og studier, og sommerferien er over. Bergen dropper nå isolasjonstesten for barn og ungdom under 18 år.

Publisert:

Saken oppdateres

På torsdag var det 117 nye tilfeller av ny korona -infeksjon i Bergen kommune, det høyeste antallet som er registrert i år.

– Med så mange berørte mennesker er smitteovervåkingsarbeidet tungt belastet og står i fare for å kollapse. Før utbruddet hadde byboerne vist at de kunne brette opp ermene ved behov, og nå må folk ta mer ansvar ved et utbrudd, sier Egle Bowim, sjefepidemiolog ved kommunens nettsted.

– Testkapasiteten er under press, bekrefter for Bowim VG. Torsdag bestemte kommunen seg for å avbryte isolasjonstestsystemet for barn og ungdom under 18 år.

– Denne organisasjonen har bidratt til den lengste køen med vaksineringssteder. Samtidig har vi høye smittefrekvenser og hele den kommunale servicemaskinen integrert med TISK -strategien er under sterkt press. “Jeg har derfor besluttet å suspendere prosjektet inntil videre,” sa Bowie i en uttalelse.

Kommunen ble bedt om å møte Bent Hay for å diskutere videre strategi.

READ  Ta en titt på Martha og Dureks Halloween-kostyme - VG

– Vi ser hardkjøring på alle nivåer i TISK, sier sjef for smittevern.

– Nå må vi se hvordan vi nærmer oss dette. Da må vi gå tilbake til de føderale myndighetene og fortelle dem hvordan det er, sier Bowim:

Vi ba Bent Hay om et møte i dag, og Bowim forteller om diskstrategien i kommunen.

Bergen helseråd har bekreftet at Pete Hussein (KrF) kommune vil møte helse- og omsorgsminister Bent Hoe (H) torsdag ettermiddag.

TISK er en prosessstrategi for testing, isolasjon, infeksjonsdeteksjon og isolering.

Onsdag ble Askøy kommune introdusert Plikt til å isolere barn og unge under 18 år, unntatt videregående elever.

– Vi har besluttet å innføre isolasjon av barn i barnehage, skole og SFO, basert på at det er en sammenbrudd i kapasiteten til diagnostikk- og testprosessen og prioriteringen av vaksinasjonsarbeid i ASK -forumet. Kommunen er på sine sider onsdag.

Christianand kommune sier at det vil føre til testing og isolasjon “Stor belastning på testeffektivitet og smitteovervåking” Torsdag

– Forventet

Kommunens økning var forventet, men fortsatt bekymringsfull, sier sjefen for infeksjonskontroll.

– Nå forventet. Vi finner infeksjonen bare hos de yngre gruppene på ca 17-, 18- og 29-åringer. Bekymringen er at den skal spre seg nedover, ikke oppover med alderen. Oppover blir folk ofte vaksinert – nedover er de ikke, sier Bowim:

– Unge blir mindre syke, men noen blir syke, det er viktig å legge til.

Sjefen for kontroll av smittsomme sykdommer mener at TISK -strategien bør evalueres i lys av den nye epidemibølgen.

– Det er et poeng å spørre om TISK -strategien vi har brukt i halvannet år er riktig i akkurat denne situasjonen. Bohim sier at føderale tjenestemenn bør vurdere dette.

READ  - Han har litt å bevise - VG

Bergen kommune har lokal kontroll, som gjelder fram til søndag og etter planen. Bowie håper dette må vurderes på nytt.

Han håper at studentene i byen vil samarbeide om oppgaven med å diagnostisere infeksjonen, til tross for den forespurte situasjonen i byen.

– Vi har mange infeksjoner blant studenter. Smittsomme sporstoffer rapporterer at studenter er veldig samarbeidsvillige. De tar tett kontakt før vi spør. I følge Bowim er dette et team med god erfaring innen smittespor

Introduserer obligatoriske bandasjer

Onsdag ble det rapportert 68 bekreftede koronatilfeller i Trentheim. Det skriver kommunen i en pressemelding.

– Kommunen sier mange av de positive inkluderer barn og ungdom i skolealder.

Torsdag ettermiddag var det klart at Trondheim ville innføre en ordre Gjenbruk av bandasjer. Bestillingen er gyldig til 7. september.

I tillegg til å gjeninnføre rekkefølgen på sanitetsbind, har presidenten besluttet å be alle restauranter og puber som serverer alkohol registrere seg når alle enkeltkunder ankommer campus.

Mt.
Written By
More from Jakob Leif

Robbery, Rus Fighting and Filling: – Ikke bra i disse dager …

Natt til 1. mai brøt det ut opprør mange steder i landet....
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *