UEFA åpner søksmål mot store klubber på grunn av Super League-planer – VG

Hjertevær: Cristiano Ronaldo fikk ikke starte den avgjørende kampen i Serie A. Nå kan han straffe klubben sin for planer for Super League. Foto: Alberto Lingria / X04139

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) kan straffe Barcelona, ​​Real Madrid og Juventus for deres rolle i Super League.

Publisert:

Av de 12 originale klubbene som ikke formelt trakk seg fra kontrakten, var bare tre klubber. De andre ni signerte en avtale med UEFA tidligere denne måneden.

Skriver i en uttalelse UEFA Det er åpnet disiplinære tiltak mot tre klubber for “potensielle brudd på UEFAs juridiske rammeverk”.

Det er ukjent på dette tidspunktet hva han vil gjøre etter at han forlater stillingen.

I slutten av april var FIFA-president Gianni Infantino bestemt Mot Super League-prosjektet 12 av verdens største fotballklubber ønsket å starte sin egen splittede liga.

– Det er min og vår jobb å beskytte European Games-modellen, klubbkamper, landslag. Hvis de velger å gå sine egne veier, må de leve som de vil. De er inne eller ute. De kan ikke være halvveis, de kan ikke forlate halvveis, sa Infantino til flere medier, inkludert BBC.

– Vi kan bare avvise Super League som en “lukket butikk” som bryter med dagens selskaper. Det er ingen tvil om FIFAs misnøye. Vi gir full støtte til UEFA, sa han.

Planene for Super League gikk raskt galt. Det tok ikke mer enn 48 timer for de fleste lag å reise etter massive demonstrasjoner blant fans, spillere og politikere.

Mange klubber har beklaget bakover. Seks engelske store klubber – Manchester City, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Arsenal og Tottenham – har alle falt ut. Det samme gjorde Milan, Inter og Atletico Madrid.

READ  - Ikke velg å slå markedet - E24

Super League-planen førte blant annet til voldelige protester fra Manchester United-fans mot klubbeeiere. I forkant av seriekampen mot Liverpool i begynnelsen av mai, tok fansen til Old Trafford:

Written By
More from Jakob Leif

Molde får over 10 millioner dollar for opprykk – “flykter” til Spania – VG

Erimentet: Eric Holland Andersons følsomme berøring setter Oliver Baman utenfor Hofenheims mål...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *