UEFA sier ikke noe tysk regnbuemerke mot Ungarn – VG

Nei: Slagmarken i München vil ikke være regnbuefarget. Foto: Matthias Schroeder / A.P.

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har avvist muligheten for å belyse Bayern Münchens hjemmebane i regnbuefarger foran EM-kampen mellom Tyskland og Ungarn.

Publisert:

Kommunene i München har tatt initiativ til å feire regnbuen i forbindelse med onsdagens kamp. Fotball topper nå UEFA. Den tyske avisen Bild rapporterte mandag kveld at merket var avviklet.

Det europeiske fotballforbundet kunngjorde tirsdag at de hadde avvist søknaden til den politiske ledelsen i München. Årsaken er at den planlagte referansen betraktes som en politisk erstatning for den nylig vedtatte ungarske loven. Dette informerer nyhetsbyrået Andhra.

Les mer

Det virker ikke som om folk tror dette er sant

Ungarns folkevalgte har vedtatt et forbud mot “å fremme homofili” blant mindreårige. Forbudet inkluderer filmer, reklame og skoleartikler.

Forslaget ble godkjent med et flertall på 157 stemmer i nasjonalforsamlingen, kontrollert av Fidesz, det høyrepopulistiske partiet til statsminister Victor Orban. Jobik, et høyreekstrem parti, støttet planen.

UEFA vil se nøye på de mange “diskriminerende episodene” som fant sted under Ungarns kamper ved fotball-EM. Disse inkluderer apelyder og homofile bannere under en kamp i Budapest.

Tyskland må slå Ungarn på onsdag for å få sjansen til å gå videre i EM, mens Tyskland vet at en seier vil sikre fremgangen.

READ  Donald Trump - - Revet av Trump
Written By
More from Jakob Leif

Dix vil registrere kunstnerens navn som et varemerke – VG

OSLO / Rotterdam (VG) Eurovision – Nåværende Andreas ix் Dix »Hockland har...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *