Ulovlig tilbakeholdenhet i fem

Det er en massiv inngripen i privat- og familielivet.

Hans Friedrich Martinusen, jusprofessor, sier byrådet i Bergen har kommet langt. Foto: Rune Sevik (arkiv)

  • Hans Friedrich Martinusen

    Professor i jus, U.I.P.

Publisert Publisert

IkonDiskusjon

Dette er et diskusjonsinnlegg. Dette innlegget ble lagt ut i Ekstern bidragsyter og støttes av BTs diskusjonsavdeling. Kommentarer og analyser tilhører forfatteren.

Bergen kommune Siden lørdag har de kunngjort at de vil forby mer enn fem personer i samme hus, uten unntak annet enn tilfeller der det allerede er mer enn fem personer i huset.

Kommunene rundt Bergen har gått med på forbudet, uten en uavhengig vurdering av om det er nødvendig i den aktuelle kommunen.

Les mer

Nye aktiviteter i Bergensområdet: Bestill på hjemmekontor, stopp hjemme maksimalt fem og fritidsaktiviteter for voksne

Dette er vanskelig Intervensjoner som påvirker en del av vår private sektor med en sterk grunnlov og beskyttelse av menneskerettighetene.

Forbudet er at en forelder til fire barn ikke kan forlate en av foreldrene for å søke lettelse i det daglige. Hva dette betyr er at en “ukens far” som bor i en familie på fem ikke blir sett av barnet sitt i helgen.

Forbudet er at i en familie på fem kan ikke et barn i åttende klasse sees av en klassekamerat. I en typisk kjernefamilie på fire kan ikke to besteforeldre ikke se barn og barnebarn.

Byråd Roger Wallhammer snakket torsdag om de mest drastiske tiltakene i kjølvannet av de nye eksplosjonene i Bergen. Foto: Del Bee

Dette er enormt Brudd i privat- og familielivet, og 2 102 i grunnloven Og Seksjon 8 i den europeiske menneskerettighetskonferansen Stiller da de strengeste kravene til etterspørsel og proporsjon.

I dette tilfellet har vi ikke mottatt en fullstendig begrunnelse, og vi vet ikke hvilke estimater som ligger bak. For alt å si sier forberedende arbeid til infeksjonskontrolloven at “det er ingen mulighet for å isolere nære familiemedlemmer.”

Dette gjøres mens byrestauranten og utelivet fortsatt er åpne.

Det blir klart Når liv og helse beskyttes under en epidemi, er det et bredt spekter av manøvrer fra myndighetene for intervensjonstiltak. I dette tilfellet har imidlertid byrådet i Bergen gått for langt, og en begrensning gjelder ikke innhold kunngjort av Walhammer.

Om ønskelig av byrådet Man kan bare gjette at det virkelige formålet er å begrense sosiale sammenkomster av “festlig natur”, som er veldig presist å gjøre som nasjonale tjenestemenn, og setter taket på antall husgjester som to eller tre.

Publisert

READ  Utenriksminister: Avlastning etter flyturen med afghanske ansatte til Oslo søndag - NRK Urix - Utenriksnyheter og dokumentarer
Written By
More from Jakob Leif

England – Danmark – De gjør narr av Danmark

Danmark og England belyste stemningen foran EM-semifinalen i kveld. Begge er engelske...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *