USA har bekreftet angrep på biler i Kabul

Det amerikanske militæret sier det har utført et terrorangrep i Kabul. Samtidig skal raketten ha truffet et hus og drept et barn.

Publisert:

Det er imidlertid ikke klart om det var to separate hendelser, eller et enkelt angrep.

I en uttalelse bekreftet det amerikanske militæret en droneangrep på et kjøretøy i Kabul. De hevder at “Hamad Karzai har fjernet den alvorlige IS-Q-trusselen mot den internasjonale flyplassen.” De tror de lyktes med å nå målet, og at den betydelige eksplosjonen som fulgte angrepet indikerte at det var en betydelig mengde eksplosiver i bilen.

Senticom -talsmann Bill Urban sa: “Vi undersøker muligheten for sivile tap.

I mellomtiden skriver BBC, Al Jazeera og nyhetsbyrået AB begge om eksplosjonen som ble hørt i Kabul søndag ettermiddag, på grunn av et rakettangrep på et hus.

Ifølge flere medierapporter skjedde eksplosjonen i Kwaja Bukra, et lite stykke fra flyplassen.

Nyhetsbyrået AB siterer Afghanistan politimester Rashid (som sier at han bruker bare ett navn) da et barn døde. En reporter Al Jazeera Det står også at ett barn ble drept og tre ble skadet. Men dette er fortsatt for tidlig, ingen dødsfall er offisielt bekreftet og situasjonen er ikke klar.

Bilder på sosiale medier viser detaljert røykvekst på taket. Afghanistan Freelance Journalist la ut denne videoen på Twitter:

Har blitt advart mot nye terrorangrep

Mer enn 180 mennesker ble drept i et terrorangrep på Kabul internasjonale lufthavn torsdag. Lørdag ga USAs president Joe Biden en sterk advarsel om et nytt angrep på Kabul flyplass.

– Tilstanden på landet er fortsatt veldig farlig og risikoen for terrorangrep på flyplassen er enda høyere. Våre sjefer informerte meg om at angrepet sannsynligvis ville finne sted innen 24 til 36 timer, sa Biden.

READ  Åpner om stykket: - Det er telefonen som endret alt

31. august forlater de siste amerikanske soldatene USA. USAs utenriksminister Anthony Blingen sier ytterligere 300 amerikanske borgere venter på deportering i Afghanistan.

Written By
More from Jakob Leif

Oslo aksjemarked er “enestående”. Denne investeringsdirektøren tror det vil krysse det av ytterligere

Annonsen fortsetter artikkelen nedenfor For makronerder og aksjemarkedsentusiaster har denne uken vært...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *