Uskyldig – Bevist uskyldig

Henry McCollum og Leon Brown ble siktet for drap og voldtekt på en 11 år gammel jente i 1985 – da brødrene var henholdsvis 19 og 15 år. De ble opprinnelig dømt til døden, men pendlet senere til livsvarig fengsel.

Sabrina Pui ble funnet død i 1983 i et felt bak en matbutikk, voldtatt og kvalt.

Recordsum

Det er nå klart at en domstol i Raleigh, North Carolina, har kommet til et forlik med brødrene som ble løslatt i 2014.

Fredag ​​bestemte en dommer at de to brødrene, etter å ha sonet 31 år i fengsel, til sammen skulle få over 600 millioner norske kroner som erstatning.

Brødrenes advokat, Elliott S. Abrams rapporterer Washington Post Dette er det høyeste beløpet som noensinne er betalt i USA som et resultat av en feilvurdering.

“Voldgiftsretten kunne ikke ha sendt en sterk melding om at innbyggerne i landet ikke ville tolerere forbrytelser som kommer fra rettsvesenet og ikke lenger ville stole blindt på rettsvesenets vitnesbyrd om marginaliserte grupper,” sa han.

Var utgitt

Brødrene ble innkalt til avhør etter drapet i 1983 som et resultat av en tip-off fra en “hemmelig informant” – skriver en 17 år gammel klassekamerat som fortalte om rykter hørt på skolen Forsvarer.

McCullum og Brown kunne ikke lese eller skrive. Likevel hevder de at de ble avhørt i flere timer uten advokat før de signerte to tilståelser som de ikke forsto.

Kognisjon: Leon Brown dømt i 1985. Nå får han millioner i erstatning. Foto: NDP / Chuck Lit / Nyheter & amp; Seer
Kvalifisert: Leon Brown ble dømt i 1985. Nå får han millioner i erstatning. Foto: NDP / Chuck Litty / The News & Observer
Se også

Brødrene har alltid hevdet uskyld. I 2009 ble saken gjenåpnet av North Carolina Innocence Commission of Enquiry, et uavhengig organ som etterforsker et drap.

READ  Rådmannen dro på fest på rådhuset

Organisasjonen fant DNA-rester på sigarettstumpen som ble funnet på stedet. DNA var lik det til en tredje person som ble dømt i en draps- og voldtektssak som fant sted en måned etter at Pew ble myrdet.

Beskrivelser: En bil tok fyr på motorvei 114 i USA 26. april 2021. Video: Stephen Patino Rapport: Waggard Krueger
Se også

– Mange uskyldige

McCullum og Brown ble dermed løslatt i 2014. Siden 2015 har brødrene betalt betydelige avgifter etter krav og lindring, og de argumenterte spesifikt for at sivile rettigheter ble krenket under rettssaken.

– Brødrene er fortsatt de eneste to av de mange uskyldige som er fengslet, hvorav mange er dømt til døden i vårt land, sa Elliott S., brødrenes advokat. Sa Abrams. Søksmålet påstår at dødsstraff ble avskaffet i USA.

– Nyhetsbyrået A.P. rapporterte at Henry McCollum hadde blitt løslatt og sa at jeg hadde fått min frihet.

– Det er mange uskyldige mennesker i fengsel i dag. Han la til at de ikke var kvalifiserte til å være der.

Written By
More from Jakob Leif

Laksebonde Salmer anslår frigjøring på NOK 2,9 milliarder dollar – ser etter anskaffelsesmuligheter

Artikkelen fortsetter under annonsen Tirsdag etter at aksjemarkedet ble stengt, ble det...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *