– Uvirkelig – NRK Games – Sportsnyheter, resultater og kringkastingsplan

– Jeg vet ikke hva som skjer nå. Jeg klatrer fortsatt høyere der, sier han.

Før starten av verdenscupen i Condiolahati pekte alle på Johannes Thingnes B som det største alternativet, men det var et helt annet – relativt ukjent – Norge som faktisk fikk det hele.

Med åpningsnummer 37 tok landslagets nykommer Sterla Holm Lucret ledelsen ved pause etter to fulle hus. Den sterke snikskytteren, som bare bommet på ett av 60 skudd da han fikk gå til verdenscupen forrige sesong, fortsatte i det tredje skuddet.

– Han kjemper for verdensmesteren. Kommentator Andreas Stabrun Smith sa at det var helt sprøtt og helt utrolig.

– Virkelig interessant, sa Ola Lunde.

Fantastisk tur

Hans beste plassering på verdenscupen er 10. plass i fjor. 23-åringen hadde et kaldt hode på sin siste tur på tribunen, og tok en klar ledelse i finalerunden – 36,7 sekunder foran kamerat Thingness Bø.

– Han kan ikke gå glipp av dette! Tenkte Stabrun Smith.

Lucret vant Norse Cup i fjor, en seier som ga ham plass i IPU Cup. Deretter fikk han sin VM-debut etter et sølv i EM. I sine fire løp endte han 13., 15., 10. og 11. – dermed bare ett hopp. Det ble belønnet med en landslagsplass denne sesongen.

Nå har han scoret 79 av 80 skudd i verdenscupen. Til slutt var han 19,6 sekunder foran Thoughts Bø.

– For et vendepunkt. Denne dagen er uvirkelig, ropte NRK-kommentatoren.

– Jeg gikk på vanlige runder i dag og fokuserte på å skyte mest mulig. Jeg kunne ikke forestille meg plasseringen. Jeg er ikke syk å høre på prøve at jeg var på nivå med Darjeeling og Johannes. Så tok jeg ledelsen. Det var sprøtt å få den ideen, sier Lucrid, som innrømmer at han savnet litt trening denne uken.

Erting om strafferunden

Storfavoritten Thinks B startet i et raskt tempo på banen og ledet tydelig i første skudd, men utover sesongen hadde han problemer med å legge seg og fikk et løft på første løgn. Det gikk bedre når det ble stoppet, og i neste løgn slapp han alle blinkene ned.

Ikke overraskende hadde 27-åringen den beste langrennstiden, og ettersom hele posisjonen var i siste posisjon, tok han ledelsen til slutt.

– Jeg er veldig glad. Jeg hadde en god løpsplan, og det går bra langs banen. Jeg håpet jeg skulle vinne, men Thinks B sier til NRK at det å få det er ditt.

For det lyktes ikke denne gangen.

– Jeg var veldig imponert over Sterla. Han var aldri den beste når den kom. Men han dro ned til verdensmesterskapet i fjor og skjøt hele huset. Vi lo mye da vi kom hit, jeg sa «Du sterla, straffen er rund. Jeg vet ikke om du vet hvor det er, men det er det. Vi lo godt. Da hadde han 20 seire i dag, og han fortsetter med et smil.

– Å slå av en junior er rart

– Merkelig å bli angrepet av noen yngre enn meg, men jeg er 27 nå, den måtte komme. Han lykkes på en solid måte og han er helt grønn i dag. For en måte å vinne sitt første løp på. Dette er klassifisering.

På spørsmål om Thingness B forventes å bli beseiret denne sesongen, svarer Lucret:

Jeg tror, ​​fordi jeg også vil vinne. Hvis jeg kunne matche ham, ville jeg være så glad.

READ  - Prinsesse vil skaffe seg en annen madrass på erter - VG

Darjee B startet med et helt hus, men på neste tur til standplass fikk han også et løft. Fem rett ned i siste løgn var han godt plassert, men i det fjerde skuddet kastet han bort sjansen for en etappeplass med to bom.

– Form eksisterer, men du må fortsatt sette sammen en god innsats samlet sett, jeg klarte det ikke. Dette er en fin, antikk sprekk. Vi burde glede oss over at Sterla tar det. Gutten har nå på seg en gul trøye, som også er en stor dag for laget. Det komplimenterer den sprø, 12. rangerte Bø.

– Han vant her i dag er helt, helt grønn, og står her i morgen med den gule trøya. Jeg behandler ham på den måten, sier Vettil Sjustat Christian, som ble nummer fire med fire treff og en skuffende 38. plass.

Erland Bijendekard ble 13. og Johannes Dale ble 23.. Søndag er det sprintshow i Finland.

Written By
More from Jakob Leif

– Råvarepriser traff oss – E24

Øl og brus kan bli dyrere i butikken når vinmonopolene står overfor...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *