Valgsvindel anklager demokrater – NRK Urix – Utenlandske nyheter og dokumentarer

Republikanerne anklager demokratene for juks når de teller stemmer i de fire siste statene. Så langt er ikke valgsvindel dokumentert.

Onsdag vant Biden Michigan og Wisconsin. Det dekker nå delstatene Nevada, Pennsylvania, North Carolina og Georgia.

Det er direkte saker i Georgia under Trump-kampanjen. De ber en dommer sørge for at reglene for telling av poststemmer blir fulgt. De anlegger også søksmål i Pennsylvania.

Tidligere hadde NRK skrevet at den ville suspendere stemmetellingen i saken i Georgia, men A.P. Nå er det rapportert at det er feil.

I tillegg har presidenten kampanjemedarbeidere Domstolen i Michigan fikk beskjed om å gripe inn Kalt for å stanse antall stemmer i staten, og revurdere i Wisconsin.

Donald Trump har lenge sagt at det vil bli avholdt valg mot ham, og Forsøkte å tvile på bruken av poststemmer.

Jeg tror de ikke har lov til å se poststemmene

Den valgte presidenten Bill Stephen sier at mange steder i Michigan har blitt utestengt fra å følge valgdeltakelsen.

Onsdag sier Eric Trump at det samme skjer i Pennsylvania.

– Vi vinner Pennsylvania, men demokratene prøver å lure. Derfor skal vi saksøke. Dette er det siste vi vil gjøre, det er synd at vi må gjøre det. Men dette er korrupsjon, og vi kan ikke la det skje.

Eric Trump, hans kone og Trump-kampanjeadvokat Rudy Giuliani møtte pressen i Pennsylvania i kveld. De mener demokratene jukser og vil saksøke uten å kunne se poststemmene.

Eric Trump, hans kone og Trump-kampanjeadvokat Rudy Giuliani møtte journalister i Pennsylvania onsdag. De mener demokrater jukser og vil saksøke.

Foto: Matt Slogan / AB

Årsaken til at de saksøker er at når poststemmer telles, får de ikke stå nær nummeret for å se hva som står på stemmeseddelen.

– Donald Trumps advokat Rudy Giuliani sier at vi ikke har hatt sjansen til å se om stemmeseddelen er poststemplet, adressert eller riktig signert.

Han håper dette lett vil føre til flere tusen stemmer.

– Dette er det mest antidemokratiske jeg noensinne har sett. Giuliani sier at dette skjer ikke bare i Pennsylvania, men over hele landet.

Den beste staten med mange velgere

Sophie Hestel, førsteamanuensis og amerikansk ekspert, sier til NRK at det ikke er så mange overgrep i Pennsylvania som det burde være i Trump-kampanjen.

– Det er noen uregelmessigheter, det er en stor stat med mange velgere. Det kan være en eller to stemmer der noen feil er. Men her er noe annet enn å si at det er store feil i dette valget.

– Vi må se på saken, men det minner litt om Florida-taktikken, der du går på flere stemmesedler og prøver å ikke telle dem, sier Hestel.

Han siterer presidentvalget i 2000, Da avgjørelsen i delstaten Florida gikk til høyesterett.

NDP skriver at hvis Trump ikke vinner i Pennsylvania, vil veien til gjenvalg være veldig vanskelig og 20 velgere i fare.

Pennsylvania

Antall velgere 20

Resultater basert på 89% av de tellede volumene

Biden 47,9%Trump 50,9%

Trump sier seier

Donald Trump sier på Twitter at han vil vinne delstatene Pennsylvania, Georgia og North Carolina.

Twitter har merket Trumps kunngjøring om at offisielle kilder ikke nødvendigvis erklærer seier i noen av disse statene. Mange av tweets hans har blitt stemplet som falske.

Nyhetsbyrået AB insisterer på at de ennå ikke har blitt kåret til vinnere i noen stat.

Han sa også at han skulle slå Michigan, men Biden vant der.

Pitan vinner sikkert

Joe Biden møtte også pressen onsdag. Så sa han det Selvfølgelig vil han vinne Presidentvalg.

– Nå etter en lang nattopptelling er det klart at vi har tatt nok stater til å få 270 velgere. Jeg er ikke her for å si at vi vant, men jeg tror vi vil gjøre det, sa Biden til en pressekonferanse onsdag kveld.

Se alle resultatene her.

READ  Minst 82 mennesker døde - VG
Written By
More from Jakob Leif

Utenlandske filmer gjør norsk milliardærkarriere – VG

I sammenheng med Sanmarske: Tom Cruise var en av de mange Hollywood-stjernene...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *