– Veldig uvanlig – VG

Man of the Stars: Live Nation-sjef Michael Robino co-produsert med Lady Gaga her under åpningen av “A Star Is Born”. Foto: Stewart Cook / REX / REX

Direktøren for verdens største konsertselskap, som drar nytte av norske støtteprogrammer, fikk skryt for å gi opp hele lønnen. Halvannen måned senere var han tilbake på lønn. Norske spillere rister på hodet for å bruke penger.

Publisert:

– Det er ikke ofte jeg bruker denne setningen, men her er det absolutt passende å si at det er veldig uvanlig for Live Nation, sier LO Union Cryo, fagforeningsleder for Musicians ‘Coalition.

Våren 2020 fanget den bransjens oppmerksomhet og avslørte at Michael Nabino, toppsjefen for Live Nation Entertainment, hadde sagt opp sin årslønn på 25 millioner kroner.

Dokumenter til U.S. Credit Oversight Commission’s SEC i fjor vår uttalte at Rabinos lønnskutt ville vare fra 16. april 2020, til selskapets styre finner de rette forholdene for å konvertere lønnen til kontraktsstatus.

“I mai og september, mens selskapet fikk sine andre og tredje runder med permitteringer og permitteringer, ser det ut til at styret har vurdert omstendighetene for å kreve erstatningen tilbake som hensiktsmessig,” skriver han. Variasjon.

Millioner flyr

Music Department Magazine reklametavle Faktisk hadde Rabinos lønn allerede kommet tilbake etter halvannen måned, om enn halvparten. Det ble justert til 40 prosent i september.

Robinho betalte 15,5 millioner kroner i 2020, inkludert betalinger for biler og private jetfly.

Fra 16. april 2021 har han kommet tilbake til full lønn akkurat som alle andre i selskapet.

Som VG bemerket tidligere, støttet over 300 millioner mennesker i Norge kulturen i Norge. Vil havne i utenlandske hender.

Den norske grenen av Live Nation, Live Nation Norway AS, har så langt mottatt over 30 millioner kroner fra Kulturdepartementets kompensasjons- og insentivordninger.

READ  Hyundai er oppe med mer enn 20 prosent etter forhandlinger med Apple-E24

Gjør fett: Michael Robino. Foto: Nick Wood / AB

Live Nations International hovedkvarter skriver til VG at Robinhos frivillige frafall av penger betyr at han i 2020 endte med 87 prosent reduksjon i forhold til det han ble tilbudt i 2019, noe som også er angitt i lønnen selskapet sendte til SEC.

Robinho tjener ofte mer i bonuser og utbytte enn i lønn.

Billboard skriver at han faktisk burde ha mottatt et aksjeutbytte på 24 millioner kroner innen 2020, og i 2019 mottok han en bonus på 95 millioner kroner. Han burde ikke ha mottatt bonuser og utbytte innen 2020.

I 2017 var Robino den mest innbringende konsernsjefen i hele California: 586 millioner det året. Associated Press.

Medlemmer har problemer

Imidlertid vil den høye prosentandelen av Live Nation-sjefen ikke dempe cryo-sjefen Ryan ytterligere.

Han minner om at Norge har begrenset finansiering til kompensasjonsprogrammer.

– Da må midlene fordeles rettferdig og på en måte som stimulerer resultatene og holder store deler av næringen i live mest mulig gjennom krisen, sier Ryan.

– Jeg ser ikke et slikt formål oppfylles ettersom midler brukes til å betale lønn og styrehonorar i multiklassen.

– I hvilken grad er det greit å trekke en festning fra de millioner av menneskene som betaler Norsk kulturråd, og hva skjer på høyeste nivå i Live Nation internasjonalt?

– Mange av Grios medlemmer sliter nå med å betale gjeld og regninger, og mange må selge levebrødene og verktøyene for å overleve økonomisk. Ved å flytte de få millionene som gikk til lederlønninger hos Live Nation og andre store selskaper til små individuelle kunstnere, ville effekten av midlene være veldig liten, ikke bare for alle små individuelle kulturarbeidere, men for industrien som helhet.

Kompleks: Cryo-leder Hans Ole Ryan. Foto: Thomas Andreassen

Norsk kulturråd, som forvalter støtteprogrammene, sier Live Nation Norway AS har 17 millioner søknader om behandling i skrivende stund, i tillegg til tilskuddene de allerede har mottatt.

READ  Eksperter fornøyd med vaksinefunn: - Veldig gode nyheter

Live Nation har videre dratt nytte av disse prosjektene gjennom andre selskaper, inkludert Festival of Tons of Rock, som mottok en kompensasjon på 36 millioner. Live Nation eier 51 prosent av festivalen.

I tillegg eier de 80 prosent av Timeout Agency & Concerts, et bookingselskap med 12 millioner dollar.

– Bruke uskyld fra regjeringen

Hans Ole Ryan sier at Grio gjentatte ganger har krevd at mottakere av statlige kompensasjonsfond ikke tar utbytte, betaler bonuser eller betaler «urimelig høye» lederlønninger eller styrehonorar.

“Dette viser igjen at vår bekymring for at enkelte enkeltaktører vil bli utnyttet av regjeringen naivt er ubegrunnet,” sier Ryan.

– Det må være en grense for hvor stor fortjeneste vi kan gjøre i dagens situasjon. Denne støtten vil gå for å redde folket gjennom krisen, ikke for å finansiere luksusforbruket til noen få styremedlemmer og kapitaleiere.

Kulturminister Abid K. Raja skriver i en e-post at han benekter heftig at regjeringen er uskyldig.

Han påpeker videre at de i henhold til EØS-regler for statlig bistand er forpliktet til å behandle norske og utenlandske aktører likt.

Raja mener også at investeringene til utenlandske eiere i Norge er en garanti for at de vil fortsette å gjøre det – og at kompensasjon vil bidra til at de fortsetter å operere på norsk jord.

– Da må vi innrømme at flertallet av næringslivet, inkludert kulturnæringene, er internasjonale, og da er det ingen direkte garanti for at disse “verdiene” er i norske hender, som det står i e-posten fra Kongen til departementet. av kultur.

Del innlegg

Live Nation er det største live underholdningsselskapet i verden. Før utbruddet hadde de mer enn ti tusen ansatte over hele verden.

READ  8,7 milliarder kutt i grønne aksjer Bang-Paddy, Skatech og Domra-E24

Michael Robino har vært direktør i selskapet siden 2005. Underveis gjorde den 54 år gamle Madonna store avtaler med artister som Lady Gaga, J-Z og U2, og taklet ikke å bli med i billettselskapet Ticketmaster. I 2010.

Forbes Han omtaler Robino som “den ubestridelige kongen av levende musikk”. Han opprettholdt tilliten rundt selskapet i en vanskelig tid. I mars ble Live Nation-aksjer solgt til en veldig høy pris.

Selskapet har lansert et program kalt Crew Nation for å hjelpe konsertindustriarbeidere. I følge Variasjon Fondet hadde nesten $ 150 millioner i mars.

Riper i maling

Don Osterdal, daglig leder for de norske konsertarrangørene, mener at lederlønn alltid vil være et spørsmål om debatt i krisetider.

– Men hvis jeg gir råd til en kollega, bør det være en nøye påminnelse om at vi som ledere lever med troverdighet og tillit. Asterdale sier at toppledelsen og styret burde ha vurdert ideen fullt ut når det gjelder internasjonal anerkjennelse for å si at lønnen din er en krise for både selskapet og bransjen.

Utgave: Av Don Osterdal hos de norske konsertarrangørene. Foto: NKA

Live Nation implementerte en rekke kostnadsbesparende tiltak i 2020, og ifølge Variety berørte permitteringer og permitteringer halvparten av sine ansatte.

– Mangelen på åpenhet om at lønn er tilbake i virksomhet etter kort tid vil trolig være en ripe på omdømmemaling, mener Oyster.

– Når det er sagt, har Robino tatt et betydelig inntektsfall og skal sies å ha bidratt til en høyt profilert situasjon, insisterer han.

Martin Nielsen, sjefannonsør for Live Nations norske kontor, sa at de ikke ønsket å kommentere saken.

Nye regler

Den nye kompensasjonsplanen for januar-juni har lenge vært etterspurt i kultursektoren. Abid K. sa at arbeidet med å avklare vilkårene nå er i full gang. Kongen lover. I Utkast For det formål har Kulturdepartementet foreslått at kompensasjon ikke lenger kan gi overskudd til søkeren.

– I slike tilfeller sier Raja kompensasjonen vil bli redusert i henhold til planen og resultatet blir null.

Written By
More from Jakob Leif

– Hjerneblødning ti minutter – VG.

Kvalifisering: Kevin Martin scoret det første målet for Gregard Hawksund og utlignet...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *