– Vi beklager veldig – VG

Borte: Monica Apple Hansen døde i helgen av blodpropp. Hun er 54 år gammel. Foto: Jødisk museum i Oslo

Monica meldte seg frivillig på et helsesenter i Oslo for å motta Astrogenega-vaksinen ved den anledningen. I helgen døde han av blodpropp.

Publisert:

I et Facebook-innlegg på siden til Jewish Museum i Oslo skriver museet mandag at det er Monica En av de to som døde på rickshaw-sykehuset I Oslo i helgen.

“Monica meldte seg frivillig til å hjelpe på et helsesenter i Oslo, i så fall ble hun vaksinert med Astrogeneca-vaksinen. Hun døde av blodpropp.” Museet skriver.

Avisa Oslo Saken ble først diskutert.

Det norske legemiddelfirmaet rapporterte søndag kveld om to nye dødsfall som var en spesiell kombinasjon av blodpropp, blødning og lavt antall blodplater hos pasienter som fikk AstraZeneca-vaksinen. En sammenheng mellom vaksinen og de mistenkte bivirkningene er ennå ikke etablert.

“Bor og smiler alltid”

Ifølge museet har Monica vært et tydelig og synlig medlem av Friends Association i mange år. Han blir beskrevet som en livlig og alltid smilende person. Monica har jobbet i flere uker for ukebladet Hezemet, men har de siste årene jobbet som frilansjournalist og Oslo-mentor.

“Monica hadde mange interesser, noe som gjorde henne til en interessant samtalepartner som er godt kjent med nyere historie, Europas kongehus og hennes favorittby, Roma.

VG er i kontakt med et jødisk museum i Oslo som ikke vil si noe annet enn det som står på Facebook. Familie og nære venner bekrefter overfor VG at informasjonen som vises i Facebook-innlegget er riktig, og at VG har lov til å nevne dødsfallet.

Livlig: Monica Able Hanson, 54, som har vært medlem av Friends Association i mange år, blir av museet beskrevet som entusiastisk og alltid smilende. Foto: Jødisk museum i Oslo

Venn om Monica: – Glødende engasjement

Monicas nære venninne forteller til VG at de har tatt initiativ til en lesesirkel de har hatt de siste årene, og at de har delt mange gode minner sammen.

READ  - Ikke tilfeldig - VG

– Vi var studievenner og studerte kunsthistorie sammen: Vi bodde sammen i Roma og studerte kunsthistorie der, sier venn.

Ifølge ham elsket Monica kongelige og var veldig intelligent.

– Hun er ærlig, interessant og entusiastisk. En slags nådeløs type, vennen sier at du er veldig imponert.

– Hun er utrolig morsom. Han jobbet som journalist, men meldte seg frivillig for helse. Hun hadde mange reiseplaner. Hun elsker Roma og ønsket å reise til Hellas med meg. Tiden med Corona var veldig annerledes for henne. Hun elsket å lage mat, sosialisere og samle venner. Hun var urbane og moderne.

Serveres som mentor

Aflo Hansen lanserte som frilans mentor ved Oslo Guide Bureau sommeren 2018 Sandeforts Flat. Daglig leder Marit Utkar sier at han gjorde en god jobb.

– Vi beklager, vi synes det er helt forferdelig. Han jobbet spesielt for oss med kongelig materiale og jødiske turer. Hun var veldig hyggelig, inkluderende og alltid i kø.

– Han elsket det italienske språket veldig godt, så han bodde ofte på flyplassen og møtte italienske gjester, sier Uttark.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *