– Vi vil ikke oppnå det, vi vil vinne det – VG

På ettårsdagen for stengningen av USA lovet Joe Biden lys ved enden av tunnelen. Vaksiner er oppskriften, og alle voksne i landet bør være berettiget til å motta den første dosen innen 1. mai, sier presidenten.

Publisert:

“Jeg vil snakke med deg i kveld om hvor vi er, og markere ett år siden alt ble stoppet av denne epidemien,” sa Joe Biden til det amerikanske folket i sin første kveldstale siden han ble president.

Et år etter forgjengeren Donald Trump fant talen sted klokka to fredag ​​kveld, norsk tid USA har kunngjort at de vil stanse innreise fra Europa på grunn av Corona-viruset.

– Et år fullt av tap av liv, og ute av stand til å leve, for oss alle, sier Biden i fjor.

– Bilder og videoer fra 2019 føles som om de ble tatt på et annet tidspunkt. Siste ferie, siste bursdag med venner, siste ferie med storfamilie.

Les mer

Texas Open: 3104 positiv test samme dag

Koronaviruset ødela USA i fjor. Mer enn 530 000 mennesker har mistet livet, og det registreres 1000 dødsfall hver dag.

Imidlertid har infeksjonsraten falt, Noen stater er allerede helt åpne.

Med seg før kveldens tale hadde Biden en stor koronakrisepakke, som ble godkjent av Representantenes hus denne uken og Signert torsdag.

Redningspakken er verdt $ 1900 milliarder dollar og tar sikte på å hjelpe landet å komme tilbake på sporet økonomisk.

Annonsert ny vaksineliste

Biden erkjente at året før hadde vært veldig vanskelig på mange måter, for mange. Han forsikret amerikanske innbyggere om at det ville komme lys ved enden av tunnelen.

READ  - Høres ut som en katastrofe - VG

– Å finne lys i mørket er en veldig amerikansk ting. Dette er trolig den mest amerikanske tingen man kan gjøre. Det var det vi gjorde, sa han.

Biden sier at han vil beordre landene i staten for å sikre at alle voksne er kvalifisert for koronavaksinen innen 1. mai.

– Det betyr ikke at du blir vaksinert innen 1. mai, men det betyr at du kan bestille.

Da vil de få muligheten til å vaksinere to millioner mennesker hver dag.

– Da jeg tok ansvaret, kom jeg med et mål som jeg etterlyste med tillit: 100 millioner vaksiner i hendene på folket de første 100 dagene som president. Jeg kan si i kveld at jeg ikke kommer til å oppnå det, vi skal vinne det, sa Biden.

Ifølge ham ville USA ha foreskrevet 100 millioner vaksiner i løpet av de første 60 dagene. Torsdag var han president i 50 dager.

Les mer

De vaksinerer raskt – de gjorde det annerledes

For å oppnå sitt ambisiøse vaksinasjonsmål har Biden Management flere planer:

De vil doble antall apotek der du kan vaksinere deg, og de vil doble antall sentre for massevaksinering. I tillegg vil mer enn 6000 medlemmer av Nasjonalgarden være involvert i sending og distribusjon av vaksiner.

Mange flere vil være involvert i vaksinering av mennesker: tannleger, veterinærer og medisinstudenter vil være på listen over personer som kan vaksineres.

Biden oppfordrer det amerikanske folket til å gjøre jobben sin og vaksinere seg når deres tur kommer. Gulrøtter er en mulighet til å feire landets uavhengighetsdag 4. juli.

– Hvis vi gjør alt dette, hvis vi gjør dette sammen, kan du, familie og venner samles i bakgården eller i nabolaget for å feire nasjonaldagen. Dette betyr ikke at det er en stor feiring, men at det bringer små grupper sammen. Presidenten sa at det etter et langt, vanskelig år kunne gjøre vår uavhengighetsdag enda bedre.

READ  Torkelson er død for en - VG
Written By
More from Jakob Leif

– VM-medalje realistisk i Super-G – VG

Ubesvarte aktiviteter: Adrian Smith vil ikke bli operert for Ceserst, og verdenscupsesongen...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *