Voldgiftsrettens avgjørelse i saken om George Floyd er klar – VG

MINNEAPOLIS / OSLO (VG) Voldgiftsretten har avsluttet behandlingen i rettssaken mot politimannen anklaget for drap på George Floyd.

Publisert:

Dommen er planlagt til tirsdag fra 22.30 til 23.00 norsk tid. Før klokka 23 hadde lesingen ennå ikke begynt.

Hundrevis av demonstranter samlet seg utenfor rettssalen.

Den endelige behandlingen i denne saken avsluttes mandag kveld norsk tid Voldgiftsretten trakk seg tilbake For å diskutere skylden til tidligere politibetjent Derek Zhou (45) for drapet på George Floyd. De samlet seg da ved tinghuset i Minneapolis, bortsett fra at de overnattet på hotell.

I følge amerikanske medier sa retten at den diskuterte saken i fire timer mandag. På tirsdag fikk de ikke beskjed om hvor mye tid de hadde brukt på å diskutere.

Voldgiftsrettens avgjørelse skal være enstemmig.

“Under diskusjoner bør skjevheter, diskriminering, medlidenhet og sympati eller opinion ikke påvirke din avgjørelse,” sa dommer Peter Cahill før han sendte ut tolv dommere.

Floyd døde i Minneapolis 25. mai i fjor, etter mer enn ni minutters død med knærne presset mot nakken. Disse dødsfallene førte til massive “Black Lives Matter” -protester. Da Floyd gjentok igjen og igjen før han døde, “Jeg kan ikke puste,” ble det et mye brukt slagord.

Suu Kyi benekter forbrytelsen og ønsker ikke å forklare seg under rettssaken.

Endelige prosedyrer: – Det var som om han pustet gjennom et sugerør

Akkurat da voldgiftsretten gikk, ankom Minnesota-guvernør Tim Walls Med rapporter om krisesituasjon i flere distrikter. Den demokratiske guvernøren frykter konsekvensene av kjennelsen og siterer voldelige protester i Minneapolis etter drapet på Floyd. Mange virksomheter og eiendommer der ble plyndret og ødelagt.

Tre forskjellige anklager er inngitt mot Suu Kyi, blant dem mildt uaktsomt drap, skriver NDP.

For at Suu Kyi skal bli dømt, må voldgiftsdommeren konkludere med at handlingene til den daværende politibetjenten var en betydelig årsak til Floyds død, og at bruk av makt var overdreven.

Han ble dømt til 40, 25 og 10 års fengsel på henholdsvis tre separate drapssiktelser.

Forskjellen i anklagene er at Suu Kyi hadde til hensikt å påføre Floyd alvorlige skader, og i hvilken grad hun visste at handlingen ville føre til Floyds død.

Rettsaken startet i slutten av mars, og et av de viktigste temaene under forhandlingene var om Floyd nettopp hadde dødd av press mot nakken eller andre helseproblemer som narkotikabruk og hjerteproblemer.

Written By
More from Jakob Leif

Resten av bygningen som kollapset i Miami blir revet i en hast – VG

Ustabil: Blokken ved siden av den kollapsede blokken er veldig ustabil og...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *