Warhol slår verdensrekord – tar OL -gull – NRK Games – Sportsnyheter, resultater og kringkastingsplan

45,94. Dette er ny verdensrekord på 400 meter hekk.

– Jeg har alltid sagt at det ikke er noe perfekt løp, men etter dette i dag tror jeg det kan være det fortsatt, sier Carsten Warhome TV Norge.

Han var den første personen som løp distansen på 46 sekunder, grensen som aldri virket mulig – den dag i dag.

LCX-eH3Eptc

Warhome reduserte sin egen verdensrekord til syv tideler.

Foto: Matthias Schrader / A.P.

Den nesten forvirrede olympiske mesteren, som møtte journalister etter rekordløpet, ble litt mer sjokkert over det som hadde skjedd.

– Jeg må innrømme at tårene kom. Dette er det største jeg har opplevd innen sport. Det er så mange ting … dette er livet mitt. Jeg vil aldri si at jeg ofret noe, men jeg prioriterer bare så mye dette øyeblikket her, sier Warhome.

Suite dør i ekstase

Det var kampen som “alle” ventet på under OL.

Warholm er den herskende verden og europamester på 400 meter hekk, men amerikaneren Roy Benjamin forventet å kjempe hardt om gull, med mange som spådde at vinneren ville sette verdensrekord.

Så det var det. Warhome og Benjamin forlot åpningsklossene, i neste kurs for arrangementet, og de fulgte hverandre som skygger på hekkene.

4k2Vdme0WGg

De fikk superduellen som mange spådde mellom Warhome og Benjamin – to av de raskeste på 400 meter hekk.

Foto: Phil Noble / Reuters

Ikke alt ble bestemt før det siste. Warhome dro deretter, løp først til mål og sikret seg et gull han ikke hadde i samlingen. Men ikke bare det, han slo også den forrige verdensrekorden – rekorden han satte på Bislett Games tidligere i sommer.

Det var 46,70 da, og forbedringen er dermed syv tideler.

Da Warhome så sin tid om bord etter det siste løpet i Tokyo, skrek han høyt før han rev opp drakten.

TZlfDu9zl7I
Foto: GIUSEPPE CACACE / AFP

– Han har sjokkert verden

Trener Leaf Olav Alnes og treningspartner Amali Iowal satt på tribunen, med tårer som strømmet nedover kinnene.

– Ord blir verre når du tar en slik beslutning. Det var helt sprøtt. Vi vet at han må løpe fort for å vinne i dag. Det var et sykt heat, og det siste heatet var fullt av gode løpere. Det måtte løpe fort, men jeg tror ikke “fyttirakker” virkelig går så fort, sier Iuel.

B-9_-

Warhome løp rett til tribunen, der trener Leaf Olav Alnes og treningspartner Amali Iuel sto.

Foto: Heiko Junge / NTB

Trener Alnes innrømmer at han trodde Warhome en dag ville se 45 -årene.

– Ja, vi snakket mye om det, men bare i kirken. Det er helt utover det, sier Alnes.

TV Norges reporter foreslo at løpet i Tokyo kan bli det største sportslige øyeblikket i norsk historie, som Warhome svarer:

– Jeg har alltid drømt om å lage øyeblikk for historiebøker. Jeg håper dette også gjelder. Dette er kampen alle snakker om. Jeg ville lyve hvis jeg sa at jeg ikke følte presset. Det var godt til tider. Men det er flinke folk med meg. Blad Olav er unikt. Amali er en utrolig støttespiller. Hun kom hjem fra en tung dag i går, men hun kom tilbake med et smil til tross for skuffelsen, mens Warhome, som imponerer familie og venner, sa at hun ville stå opp tidlig på tirsdag og takke alle som så på løpet. .

– Et løp for evigheten

NRKs friidrettskommentator sier at han ikke tror det han så.

cHqDoBT2Hzw

Dette er det som dukket opp da Bergham krysset Warhol -målstreken foran.

Foto: FABRIZIO BENSCH / Reuters

Å løpe innen 46 sekunder etter 400 meter hekk er “umulig”, men Carsten Warhome klarer alt. John Post sier at han er unaturlig.

Posten mener at verdensrekorden er overraskende sterk, at den vil bli observert og husket lenge, og utover Norges grenser.

– Dette er løpet for evigheten. Dette er noe vi aldri vil glemme. Dette minner om Usain Bolts 9.58 og Michael Johnson 19.32 i Atlanta. På det øvre nivået utvikler denne sykdommen seg. Verre enn det. I hundrevis av år har folk prøvd å løpe denne distansen, de er ikke i nærheten, sier Posten.

Benjamin ga også sitt livs løp, og endte på 46,17. Med andre ord, dette er de to raskeste tider denne verden noensinne har sett.

Ikke bare det: i 2017 kjørte hele stadion raskere enn den første verdensmesteren Warhome. Det skjedde under litt forskjellige værforhold med regn, men denne finalen sier litt mer om situasjonen.

3LPg-jk_TzA
Foto: FABRIZIO BENSCH / Reuters

Halvveis i løpet så det ut til at Roy overhalte Benjamin Warhome, men nordmannen satte inn et ekstra gir.

– Jeg er så trist akkurat nå. Og veldig fornøyd. Glad for at det var over, jeg løp bedre og fortere. Men jeg er nede, det er mye behandling de neste timene, sier Silver -vinner Benjamin til TVNorge.

Warhome og Benjamin har vært verdens beste langdistanseløpere de siste to årene og vunnet gull og sølv på verdensmesterskapet i Doha i 2019. Kampen mellom dem har blitt en av de mest interessante konkurransene i friidrett.

Før OL -finalen hadde Warhome ikke forlatt pallen en gang siden 2017.

READ  - Første gang jeg klødde i beina - NRK Games - Sportsnyheter, resultater og kringkastingsplan
Written By
More from Jakob Leif

Intel kan bli forbigått av de neste MacBook Pro-datamaskinene

Apple akselererer nå veksten av sine proprietære sjetonger – og enda raskere...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *