Weng-monster ender tåpelig – hans første seier på tre år – NRK Sport – Sportsnyheter, resultater og kringkastingsplan

7. januar 2018 toppet han Tour de Ski. Siden den gang har Heidi Weng lidd mye.

Nå er imidlertid ventetiden på nok en seier over. Weng overgikk sine rivaler fra starten av den 30 km lange jakten i Engadin, som avsluttet verdenscupsesongen.

– Det var veldig graving, Weng NRK

2TeZvRffK_0

Se på alt: opprøret føltes som lim. Da Heidi Weng krysser målstreken, er hennes krefter oppbrukt.

Foto: GIAN EHRENZELLER / AP

I overgangsområdet ropte lagkameratene Anne Kersty Calvey, Helen Marie Fossolm og Udnes Weng-duoen Wengs navn.

Imidlertid innrømmer Weng at flyttingen vil koste mer enn hun hadde planlagt, og hun var nervøs da Eppa Anderson endelig nærmet seg.

– Jeg måtte gå hundre ganger tilbake, og da tenkte jeg at jeg ikke skulle gå så mye tilbake som jeg prøvde. Men det var så vanskelig å gå med snøen, det var som om det var lim til slutt, beskriver hun.

Så stjernene

– Bakken var mye lenger enn jeg trodde. Over fant jeg at hele greia var litt mørk, sier Weng.

– Jeg var så hard. Så jeg tenkte at jeg skulle holde føttene nede. Jeg så stjernene på strøkene, er hun enig.

nC7AEwKGtkE

Senter: For første gang på tre år fikk Heidi Weng stå midt i en tvangsfilm med de tre første personene.

Foto: GIAN EHRENZELLER / AP

Weng påpeker at denne linjen var mye vanskeligere enn de testet.

– Da vi kom hit for trening, gikk det så raskt, jeg husker ikke en gang at jeg var flat før løpet. Jeg håpet Eppa ikke likte meg. Da jeg la meg tenkte jeg “jeg kom virkelig over målstreken”. Men jeg beholdt det, så det var hyggelig, smiler Weng.

– Jeg var nesten litt nervøs da Eppa tok meg igjen, men jeg er så glad. Det er stort, er hun enig.

Først: Heidi Weng avsluttet sesongen riktig.

Den “håpløse” sesongen

Eba Anderson ble nummer to, Julia Stupak fra Russland ble tredje og Jesse Dickens fra USA ble fjerde.

Heidi Weng fortsetter å samle gode opplevelser på slutten av en vanskelig sesong. Etter VM-fredag ​​kl 3000 forrige helg avslørte han det Listen over saker er lang.

– Jeg hadde en lettere skade, jeg ble syk, jeg fikk et insektbit og gikk på antibiotika. Alt var helt håpløst, tror jeg, sa Weng da.

Sesongen startet med at Weng slo sesongåpningen i Ruga på grunn av frykt for kronen, vant gull ved verdensmesterskapet (stafett) og sølv og sist verdenscup.

– Jeg synes det var et merkelig år med oss ​​begge. Det har vært en berg-og dalbane hele året, så det er utrolig morsomt å bli ferdig. Jeg må ta hensyn til at det fungerer bra hvis du er i form, sier hun nå.

– Han har bare det ekstra gøy å vinne, spesielt når vi tenker på utfordringene han møtte i starten av sesongen, sier landslagstrener Ole Morton Iverson.

Spesiell tre miles

Det startet på en veldig spesiell tre miles, 1800 meter over havet og endte i en høyde på 1650 meter over havet. Men snøen og vinden gjorde løpet hardere enn stiprofilen antydet.

De fire første jaktbegynnerne samlet seg tidlig i en nær gruppe. Der måtte Weng og Anderson bytte, mens Dickins og Stubb så ut til å trives bak nære tvillinger.

Kampen var en kamp om den samlede vinneren på Distant World Cup, der Dickens tok ledelsen med 43 poeng før vinterens siste løp. Så hvis Dickens ikke går videre enn fjerde, vil det gi Anderson seier.

Med Wengs seier i løpet vant Dickens kampen. Landslagstrener Ole Morton Iverson sier det ga amerikanerne en god slutt på en historisk sesong.

2zuWrdsIY54

Historie: Jesse Dickens.

Foto: Kian Ehrenseller / A.P.

Historiske Dickens

Totalt sett ble hun den første amerikanske kvinnen som vant langrenns-verdenscupen, den første amerikaneren i historien som vant Distant World Cup, og den første amerikaneren som vant Tour de Sky.

I 2013 vant Dickens USAs første verdenscupgull i langrenn, og i 2018 vant USA sitt første olympiske gull i langrenn, begge i lagsprint.

Med andre ord kommer Jesse Dickens til å bli den største langrennsløper i USA noensinne, til tross for en nedgang når det gjelder VM-resultater i Oberstorf.

Therese Joachim og Frida Carlson, to av de beste langløperne i VM Han spilte ikke i verdenscupfinalen i Sveits på grunn av skader.

READ  Skadelige bilder vekker sterke reaksjoner: - Han skal selges
Written By
More from Jakob Leif

Tina Jurkenson myrdet – Politiet fjernet fra høylisten

Stavanger (Docladet): I 21 år har politiet lett etter svaret på drapsmysteriet...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *