Canon kaster seg på VR bølgen

Canon vinner på oppløsning, men ikke på brukervennlighet.

De fire store rivalene Oculus, HTC, Samsung og Sony er i hard kamp når det gjelder VR markedet, og med bare noen få måneder før de alle vil bli tilgjengelig for almenheten så har den japanske giganten Canon nå meldt sin inntreden i den virtuelle krigen.

På Canon sin messe i Paris i oktober så fikk utviklere og enkelte utvalgte teste deres nye VR headsett, og det er ikke et konvensjonelt headsett slik som de andre vi ser på vei ut i markedet. Canon VR har to håndtak som du bruker for å holde headsettet opp mot ansiktet, og har ikke stropper til å feste den til hodet. Dette gjør at headsettet er lite brukervennlig for spillere og sikter seg mer inn på 360 media og guidede turer.

I tillegg så må headsettet kobles med ledninger for å overføre bilde til skjermen noe som gjør å holde den veldig tungvint å bruke. Men for at Canon VR skal bli en suksess så må den overgå på andre områder, og det er der Headsettets skjermer kommer inn i bilde, 2 stykk 5,5 tommers skjermer på hele 2560×2880 pixel oppløsning sørger for et bredt og krystallklart bilde. Men også dette har sin bakside, den overraskende tunge vekta på headsettet gjør at hele opplevelsen virker mer som en arbeidsoppgave enn nytelse.

Det er nok en stund igjen før vi vil se Canon sitt headsett i butikkhyllen, så det vil nok bli mulighet for Canon å forbedre de negative sidene før den blir lansert.

Legg igjen en kommentar
(Visited 117 times, 1 visits today)