Quill er facebook’s svar på Google’s Tilt Brush

Oculus har lastet opp en video på youtube som viser en ny VR app kjent som Quill.

Ifølge videoens beskrivelse, ble Quill laget for å hjelpe Oculus Story Studios med å lage VR filmen Dear Angelica, som nå er den tredje VR filmen Oculus Story Studios kommer ut med. Videoen viser en artist som lager en illustrasjon i VR med Oculus Touch på en måte som minner svært om Google’s Tilt Brush eller PlayStation VR spillet Dreams.

Tilt Brush har fungert som en av HTC Vive’s mektigste tech demo. Kunst opplevelser som Tilt Brush sikter seg mer inn på «casuals», hvor det viser at bruken av Tilt Brush er veldig naturlig og som alle kan gjøre. Quill kan være en direkte Tilt Brush konkurrent for Oculus, men Oculus har ikke annonsert om de vil frigjøre dette programmet kommersielt eller holde den utelukkende som et utvikler verktøy.

Quill er ikke det eneste kreative verktøyet Oculus har avslørt. Facebook’s VR selskap har også vist fram Medium som du kan se nedenfor.

Begge programmene er laget slik at utviklere kan lage VR opplevelser inni den virtuelle verden. Det første selskapet som kommer med en brukbar app for dette vil nok umiddelbart ha foten i døren for alle de kreative VR utviklerne der ute. Med Quill, har Oculus tatt enda et steg mot å bli det selskapet, men vi er nødt til å få mer omfattende «hands on» tid for å virkelige finne ut hva som er mulig med de forskjellige verktøyene.

DearAngelica

Legg igjen en kommentar
(Visited 80 times, 1 visits today)