NASA planlegger å la deg utforske den røde planeten via VR

Selv om NASA ikke ha planer om å sende folk til Mars før 2030, vil alle med et VR headset kunne utforske planeten med appen «Mars 2030».

Mars 2030 appen er et samarbeid av NASA, Fusion og MIT’s Space System Laboratory, appen vil bli vist på Southwest konferansen i Austin, Texas i mars 2016. Appen vil bli gratis, og kan brukes på Google Cardboard, Oculus Rift, HTC Vive, Samsung Gear VR, og Playstation VR.

Les også: Her er spillene Valve viste fram i Seattle

Jason Crusan som er direktør for Advanced Exploration Systems hos NASA, sier at romfartsorganisasjonen allerede bruker virtual reality teknologien i astronaut opplæring og romfartøy simulering, så det var logisk å utvide denne vellykkede modellen for å inspirere og utdanne den neste generasjon.

“We saw this as an opportunity to share elements of our human Mars surface exploration concepts using today’s advanced virtual reality technologies,” Sier Crusan.

explore-mars-2030-app-660x330

Jason Sonnekalb som er teknisk designer hos Irrational Games sier at du vil kunne gå eller kjøre en Mars Rover prototype over flere kilometer av selve Martian terrenget mens man vil gjøre forskjellige forsknings orienterte oppdrag. En annen ting som er blitt avslørt er at denne virtuelle virkelighet versjonen av Mars vil være forskjellig fra Hollywood tolkningen av den røde planeten. Sonnekalb sier at de har gjort alt de kan for å gjenskape hvordan det ville sett ut om noen faktisk sto på Mars i dag.

“We’ve been taking enormous care to provide the most realistic Martian environment possible, using real topographic data and accurate color reference,” Sonnekalb says. “Most images from Mars are either raw data that hasn’t been color-corrected to match human eyesight, or has been tuned to reflect Earth’s lighting conditions because it both affords greater visual contrast and appears more natural. There’s something inherently cool about the authenticity of that, particularly with the additional immersion afforded by VR.”

Teamet som har laget appen har brukt Unreal Engine 4 teknologien, som brukes i kommende spill som Street Fighter V og Spyjinx. Himmelens planet har en rød- butterscotch hue midt på dagen, og vil være blå rundt solnedgangen.

Julian Reyes, virtuel reality produsent for Fusion, håper at Mars 2030 prosjektet er det første av mange kommende VR prosjekter, og det gjør vi også.

Legg igjen en kommentar
(Visited 275 times, 1 visits today)