Fremtidens E-sport er på vei

Det ser kanskje ut som en scene tatt ut fra Star Wars, men dette er faktisk helt ekte. DRL (Drone Racing League) er et FPV (First Person View) Drone racing, det er raskt, morsomt og engasjerende. I år vil bli den første sesongen for DRL, selv om FPV racing allerede har eksistert en stund. Dette kan bli et interessant tilskudd i sports-verdenen når man ser alle de nye videoene som blir lagt opp på nettet.

Drone-pilotene bruker VR headsett koblet til dronen via en trådløst link, dronen er utstyrt med kamera så piloten kan se hva som skjer, og LED lys slik at den blir lettere å spore når de flyr i høy hastighet rundt på banen. Tilskuere kan følge racet enten fra plasserte kameraer eller gjennom feeden til dronene.

Dronene og VR headsettene presser teknologien på kanten av hva de kan levere da det kreves en rask kobling mellom de to for å kunne styre enheten presist gjennom alle portene og hindrene som dronen må manøvrere, og dronen kan til og med styres av headsettets bevegelses sensorer.

fig2 format_0

Dronene kan nå hastigheter opp mot 112km/t og med dette kommer potensielle spektakulære krasj (hvor kun dronen blir skadet). Banene har ikke tilskuere da en løpsk drone kan forårsake stor skade, men blir ofte fullt med neonlys og tørris-tåke for bedre effekt.

Racerbanen er bygget opp 3dimensjonelt slik at det ikke bare er rette strekninger og svinger, men må manøvrere seg under og over hindere og bygninger, samtidig som de holder seg innenfor banens løype.

DRL er ikke den eneste Drone racing gruppen der ute men har en konkurrerende liga kalt «The Arial Sports League» men selv om filmsnuttene deres på youtube har blitt populære den siste tiden så gjenstår det å se om de vil tiltrekke seg tilskuere til hendelsene.

Legg igjen en kommentar
(Visited 108 times, 1 visits today)