Hvis en AI hadde bedt deg kjøre utfor en klippe, ville du gjort det?

Du sitter i en selvkjørende bil og nynner på favorittlåten din helt i dine egne tanker, når plutselig en lastebil, en hund, og en gjeng med barn kommer ut i veien midt foran deg, hva gjør du?

Bildet fryser og ved siden av deg sitter en AI (Kunstig Intelligens), han spør deg om hva du velger å gjøre. Vil du krasje i lastebilen? Kjøre utfor klippen? Eller vil du kjøre på hunden og barna?

«Cardboard Crash» som spillet heter gir spilleren et etisk og moralsk dilemma, der man må velge hvilken utvei man ønsker å ta uten å vite resultatet. Det finnes ikke noe riktig svar på spillet og det går heller ikke ann å «vinne»

Cardboard Crash er designet for å måle reaksjonen til spilleren og du vil få mulighet til å gjøre dine valg to ganger, første gang må du følge instinktene dine og andre gang vil en AI gi deg forutsigbar data på hva utfallet vil bli for å se om du skifter mening.

Du vil få mulighet til å se en analyse av oppførselen din gjennom spillet basert på de valgene du tar og svare på spørsmål i slutten av spillet.

Utvikler Vincent McCurley ønsker å se spillet bli en del av studie på høyskoler der elever kan studere andre menneskers syn på forskjellige hendelser og hvordan man skifter mening etterhvert som spilleren vil få vite mer om utfallet av valgene sine.

Legg igjen en kommentar
(Visited 89 times, 1 visits today)