Googles uanmeldte VR headset vil lanseres i år, ifølge rapport

I slutten av forrige måned la Google ut jobbannonser som hintet til at de lager en Gear VR konkurrent. Nå er det kommet en ny rapport fra Financial Times som indikerer på at selskapet planlegger å lansere et eget headset i år.

Googles Cardboard tilbyr en billig måte for brukere til å oppleve virtual reality, ved at man bruker mobilens sensorer og skjerm, selv ved gamle telefoner. Mens Samsung Gear VR er på ett helt annet nivå enn hva Cardboard er, Gear VR bruker en innebygd maskinvare som samarbeider med telefonen, som setter Gear VR i en helt annen liga.

Les også: Google får endelig en Virtual Reality divisjon

Nå ser det ut til at Google ønsker å lage et konkurrerende VR headset, og den vil lanserer i år, ifølge Financial Times, som siterer folk som er «kjent med Googles planer».

samsung-gear-vr-commercial-cinematic-810x453

Det nye headsettet vil være en etterfølger av Google Cardboard, den billige versjonen Google lanserte i 2014, med mye bedre sensorer, linser og et solid plastikk deksel. Google vil vente med å slippe det rivaliserende headsettet, slik at de kan lansere det samtidig med sin nye Android VR teknologi, dette året. Som med Google Cardboard og Gear VR vil headsettet bruke en eksisterende smarttelefon, som settes inn i headsettet.

Rapporten forteller også at headsettet vil fungere med et bredere spekter av smarttelefoner enn Gear VR, som er begrenset til 4 av Samsungs telefoner.

 

Legg igjen en kommentar
(Visited 91 times, 1 visits today)