Oculus Rift og HTC Vive’s systemkrav sammenlignet

De konkurrerende VR headsettene fra Facebook og HTC har nå lagt nesten alle kortene på bordet om hva vi kan forvente av Rift og Vive, fra i dag vet vi hva begge headsettene vil koste, når vi kan forvente å få de hjem og hva vi vil finne i pakken vi plukker opp på det lokale postkontoret. Når vi ser på prisen så er det ikke store forskjellen hvis vi tar med Oculus sin Touch kontroller i beregningene, da vil begge to havne på rundt $800 for det ferdige produktet pluss moms og frakt, den reelle prislappen vil da ligge på 9-10,000 kroner.

En nylig oppdatering på Vive’s offisielle hjemmeside avslører systemkravene som kreves for å bruke headsettet og dette gir oss mulighet til å sammenligne litt mere.

Komponenter Rift Ready PC krav Vive Ready PC krav
 Grafikk kort (GPU) NVIDIA GTX 970 / AMD 290 eller bedre NVIDIA GTX 970 / AMD 290 eller bedre
 Prosessor (CPU) Intel i5-4590 eller bedre Intel® i5-4590 / AMD FX 8350 eller bedre
 Minne (RAM) 8GB+ RAM 4GB+ RAM
 Video Utgang HDMI 1.3 video output HDMI 1.4 or DisplayPort 1.2 eller nyere
 USB port 3x USB 3.0 port og 1x USB 2.0 port 1x USB 2.0 port eller bedre
 Operativ System Windows 7 64-bit (Service Pack 1) eller nyere Windows 7 64-bit (Service Pack 1) eller nyere

De to headsettene har identisk krav til grafikk kort og operativ system, men når det kommer til prosessoren så godtar Vive enkelte CPU’er fra AMD som er kraftige nok. Oculus har tidligere skrevet at:

No AMD CPUs had the sufficient single-threaded performance to meet the cut-off, hence why AMD CPUs will fail on the Compatibility Tool. That said, depending on the game or engine used, performance may be acceptable (for example, if the app takes advantage of multi-threading). You also won’t be blocked from using a less powerful CPU, so you are free to try games with your current setup and see if the performance is acceptable to you.

Vive rekommanderer også bare halvparten av Rift sitt 8GB ram krav og kun 1 USB 2.0 port i motsetning til Rift sine 3×3.0 + 1×2.0, Vive vil derimot kreve en litt nyere video utgang av typen HDMI 1.4.

Alt i alt så ser det ut som at Vive vil ha et lite overtak på Rift når det kommer til Ram og bruken av USB porter, ellers så er kravene ganske like. På hjemmesiden til Vive kan du også finne linker til forskjellige VR klare PC’er fra for eksempel HP, Alienware og MSI.

Legg igjen en kommentar
(Visited 362 times, 1 visits today)