Er du klar for virtual reality TV?

Virtual reality TV trenger fortsatt mye arbeid, men det er nærmere enn du tror.

Tilbake i 2014 så sa Oculus utvikleren Palmer Luckey på PAX East at ordinære TV’er vil og burde bli byttet ut med VR headsett, han fortsetter med at dette vil bli billigere for kunder, mindre ødeleggende for naturen og en mer dynamisk opplevelse for brukerne.

Hans uttalelser har blitt mottatt med mye skepsis. Men kabel og TV firmaer har sett potensialet i denne teknologien og allerede investert stort i virtual reality de siste månedene.

Comcast og Time Warner har lagt inn millioner i NextVR, et livesending VR firma som nylig signerte en femårs kontrakt  med Fox Sports for å sende profesjonelle sports-hendelser på VR. Disney investerte $66 millioner i Jaunt. Immersive Media’s 360° kamera har blitt leid ut til alt fra ABC News og SyFy til National Geographic.

Se de forskjelliger 360° kameraene her

Tradisjonell tv er et enormt medium å ta over men det er forventet at over 97 millioner mennesker vil bruke over $14 milliarder på AR/VR utstyr og innehold innen 2020. Hvis du er en av disse menneskene så er det viktig å vite at disse firmaene forventer å tjene på investeringene sine.

Det er derfor vi de siste månedene har sett reklamefrie sendinger av politiske kampanjer, sports hendelser og andre live sendinger. TV kanaler og filmskapere leier inn VR selskaper som NextVR og Immersive Media for å vise folk at VR ikke kun er for gaming og Indie prosjekter, men er fremtiden for mange former for underholdning.

Første generasjons VR sending:

nextvr-camera2-1457647487-axeM-full-width-inline

NextVR påstår på sin hjemmeside at de er foreløpig de eneste som har mulighet til å filme 360° og sende live i HD over nettet, med kameraet IM360’s seks linser har de mulighet til å filme 80% av området rundt seg.

Problemer med slike sendinger er at kameraene må være stasjonær og man har ikke mulighet til å zoome inn på enkelte detaljer, dette gjør at alt virker til å være lengre unna og man får ikke med seg hendelsen.

Det er fortsatt usikkert når vi vil se en pris på VR-TV og når dette vil bli tilgjengelig på VR headsett. Men vi ser allerede nå at flere og flere TV-firmaer viser interesse for teknologien

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar
(Visited 126 times, 1 visits today)