Manus VR åpner forhåndssalg på VR hansker for $250

På torsdag skrev Manus VR i sin blogg at deres virtual reality hansker vil bli tilgjengelig for forhåndssalg i 2. kvartal 2016 for $250. Pakken vil inneholde et par hansker, to holdere for HTC Vive kontrollene, alle kabler som trengs for å koble opp systemet, plugin til Unity og Unreal motorene, en open source SDK til fem operativsystem og et demospill til hvert av disse systemene. Pakken vil sendes i 3. kvartal i år.

Foreløpig er hanskene kun kompatibel med HTC Vive, men de kan brukes over flere platformer som Android, Windows 7 og nyere, Linux, Apple iOS og Mac OS X. Ifølge spesifikasjonene så vil hanskene bruke Bluetooth low energy technology, noe som gjør dem helt trådløse. De vil bruke en quick-charge batteripakke som vil vare i 5-6 timer per ladning. Hanskene har i tillegg innebygde sensorer som akselerometer, gyroskop og magnetometer.

The Manus glove is the first consumer glove specifically designed for virtual reality,” the company states. “It tracks hand movement using a combination of high-tech sensors all contained inside the glove. With this technology, the Manus glove provides accurate and reliable hand- and finger tracking.

Manus sine hansker vil gi brukeren mulighet til å bytte ut kontrollene og bruke håndbevegelser i den virtuelle verdenen. Hanskene utnytter Valve sin Lighthouse teknologi for å posisjonere seg, dette gir veldig nøyaktig sporing av hanskene sin bevegelse. Valve viste frem sin lighthouse teknologi på GDC2015 i fjor og gir bort teknologien gratis til alle som ønsker å utnytte sporingsteknologien i sine produkter.

In order to have a high quality VR experience, you need high resolution, high speed tracking,”said Valve’s Alan Yates. “Lighthouse gives us the ability to do this for an arbitrary number of targets at a low enough BOM cost that it can be incorporated into TVs, monitors, headsets, input devices, or mobile devices.

Manus VR (tidligere Manus Machina) utviklet sin første prototype i 2014. Ifølge firmaets informasjon så har de vært en kandidat for det nederlandske Startupbootcamp HighTechXL, dette hjalp dem å få fart på utviklingen av hanskene og på kun tre måneder så hadde firmaet full støtte og begynte å signere klienter.

Manus VR believes in open innovation through sharing knowledge and experience,” the company says. “That is why they have developed an open source SDK available to everyone. The possibilities of the Manus are virtually endless and extend far beyond virtual reality. It can be programmed to interact with all smart devices, such as drones or robots. They are currently working together with their partners to investigate such applications.

Firmaet legger til at Manus hanskene vil fungere med alle PC spill på markedet i tillegg til Unreal og Unity motorene, hanskene støtter også Crytek’s Cryengine. Manus VR lister opp at de vil fungere med Steam, Windows 8+10 OSVR, Linux og Android systemer.

Mer informasjon om hanskene vil komme på GDC2016 neste uke.

Legg igjen en kommentar
(Visited 121 times, 1 visits today)