Samsung’s Creative Lab har laget et headsett som lar deg føle VR

Med Gear VR på salg siden slutten av 2015 så har nå Samsung satt fokus på apps og tilbehør. På MWC så vi noen prototyper av bevegelseskontrollere og nå på SXSW ser det ut som Samsung vil ta skrittet enda lenger med Entrim 4D.

Samsung’s Creative Lab eller C-Lab som det også kalles, viser nå frem det som synes å være en ganske alminnelig hodetelefon på Austin festival, men ta dem på deg og du vil skjønne at dette er langt ifra et par vanlige hodetelefoner.

I utgangspunktet bruker Entrim 4D en kombinasjon av algoritmer og Galvanisk Sanse Stimulering til å sende elektriske meldinger til nerven i det indre øret som deretter signaliserer hjernen din og får deg til å føle bevegelser.

Disse elektriske signalene er like de som brukes for å hjelpe slagpasienter å få tilbake balanse-evnen, og ifølge Samsung er ikke dette skadelig på noen måter.

Dette høres kanskje litt utrolig ut men det virker.

entrim-front-1457988034-R2TG-full-width-inline

Besøkende på SXSW fikk teste en kort demo med et Gear VR headsett og publikum var enig om at følelsen var over alle forventninger.

Demoen lot folk sitte på i en racerbil på en racerbane, hodetelefonene sender signaler til det indre øret ditt hver gang bilen snur, effekten ble slått av og på for å la folk kjenne forskjellen med og uten hodetelefonenes effekt og flere mente at effekten fikk dem til å føle at de måtte lene seg til sidene for å ikke krasje bilen, effekten var gradvis men helt klart merkbart.

I tillegg til å få en dypere effekt av virtual reality så håper Samsung dette er riktig retning for å forhindre reisesyke i VR da dette er en sideeffekt av at ørenerven sanser at vi sitter stille mens synsnerven tror at vi beveger oss. Det er usikkert når eller om vi noengang får se hodetelefonene tilgjengelig til privatpersoner, isåfall så vil nok dette bli et populært tilskudd til Gear VR headsettet.

 

Legg igjen en kommentar
(Visited 84 times, 1 visits today)